5 τρόποι για να μεγαλώσεις τις βλεφαρίδες σου

Το όνειρο κάθε γυναίκας μεταξύ άλλων είναι να έχει πλούσιες και μακριές βλεφαρίδες. Όχι εύκολος στόχος αφού οι βλεφαρίδες είναι εξαιρετικά ευαίσθητες. Οι βλεφαρίδες για να μεγαλώσουν χρειάζονται περίπου 2 μήνες ενώ μπορούν να αδυνατίσουν ή να χάσουν την πυκνότητά τους εξαιτίας διαφόρων καταστάσεων, όπως: προβλήματα υγείας, τραυματισμοί στα μάτια ή ακόμα και κακή υγιεινή. Πολύ συχνά όταν για παράδειγμα οι γυναίκες κοιμούνται με το μακιγιάζ τους, την επόμενη μέρα διαπιστώνουν ότι οι βλεφαρίδες τους πέφτουν. Ας δούμε 5 τρόπους για να μεγαλώσεις μακριές και πυκνές βλεφαρίδες σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα.
 
-Διάλυμα bimatoprost
 
Πρόκειται για αρκετά διαδεδομένη λύση στο εξωτερικό. Πρόκειται για ένα διάλυμα που εφαρμόζεται στις βλεφαρίδες από τη ρίζα τους και είναι σε μορφή μάσκαρα, δηλαδή με βουρτσάκι. Είναι εγκεκριμένο από τον FDA και υπόσχεται πλούσιες, δυνατές, μακριές και πυκνές βλεφαρίδες εύκολα και γρήγορα. Γυναίκες που το έχουν δοκιμάσει, αναφέρουν ότι κάνει τις βλεφαρίδες να μοιάζουν ακόμα και πιο σκούρες…
 
-Καστορέλαιο
 
Το καστορέλαιο καταπολεμά ερεθισμούς όπως αυτοί που προκαλούνται από το make up ή από άλλα προϊόντα περιποίησης του προσώπου. Παράλληλα, μειώνει την προσταγλανδίνη που ευθύνεται για την τριχόπτωση. Η εφαρμογή του στις βλεφαρίδες είναι αποδεδειγμένα αποτελεσματική για βλεφαρίδες δυνατές και λαμπερές σαν να τις έχεις μόλις βάψει με την καλύτερη μάσκαρα. 
 
-Διατροφή για δυνατές βλεφαρίδες
 
Η έλλειψη σιδήρου προκαλεί τριχόπτωση και αυτονόητα πέρα από τα μαλλιά πέφτουν και οι βλεφαρίδες. Συμπληρωματικά με τα προϊόντα που θα επιλέξει κανείς για τοπική εφαρμογή στις βλεφαρίδες, καλό είναι να υιοθετήσει και μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε σίδηρο, βιταμίνες Α,Β D και Ε. Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμη πιο θεαματικά. 
 
-Καλή υγιεινή του προσώπου
 
Οι βλεφαρίδες αδυνατίζουν και πέφτουν εξαιτίας της κακής υγιεινής του προσώπου. Κάπως έτσι, το καθημερινό ντεμακιγιάζ πριν τον ύπνο είναι απαραίτητο. Επιπλέον, δεν δανείζουμε τα προϊόντα που χρησιμοποιούμε για το make up μας σε άλλους και ούτε δανειζόμαστε από άλλους. Το ίδιο κάνουμε και με την πετσέτα που σκουπίζουμε το πρόσωπό μας ενώ φροντίζουμε πάντα να είναι καθαρά τα πινέλα του μακιγιάζ. 
 
– Όχι πολλά χημικά στις βλεφαρίδες
 
Η μάσκαρα ή ακόμη η κόλλα με την οποία εφαρμόζει κανείς τις ψεύτικες βλεφαρίδες είναι προϊόντα πλούσια σε πολλών ειδών χημικά. Αυτά αδυνατίζουν τις βλεφαρίδες από τη ρίζα τους και σταδιακά τις κάνουν να πέφτουν. Όποια αγωγή και να ακολουθήσει κανείς για να δυναμώσει τις βλεφαρίδες, αν παράλληλα χρησιμοποιεί εντατικά τέτοια προϊόντα πλούσια σε χημικά, δυστυχώς δύσκολα θα δει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ