13 λόγοι που δεν χάνετε βάρος

Προσπαθείτε με κάθε τρόπο να χάσετε βάρος αλλά είναι αδύνατον; Δεν μπορείτε να βρείτε τι φταίει; Αλλάζετε διατροφή διαρκώς; Δείτε μερικούς λόγους που μπορεί να “φταίνε” γιατί δεν μπορείτε να χάσετε το βάρος που θέλετε.

1.  Tο πρόγραμμα ύπνου σας δεν είναι ρυθμισμένο

Εάν κοιμάστε περισσότερες από 9 ώρες τη νύχτα, μπορεί να σας ζηλεύουν οι φίλοι σας, αλλά ο πολύς ή πολύ λίγος ύπνος – λιγότερο από 5 ώρες τη νύχτα – μπορεί να συνδεθεί με την αύξηση βάρους. Και τα δύο μπορούν να αποτρέψουν τον τρόπο που το σώμα σας παράγει τις ορμόνες που ελέγχουν την όρεξη και την πείνα σας. Και αν δεν νιώθετε ξεκούραστοι, μπορείτε επίσης να παραλείψετε τις προπονήσεις σας.

2.  Δεν πίνετε αρκετό νερό

Μεταξύ 2 και 6 ποτηριών νερό κάθε μέρα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε τα περιττά κιλά. Το νερό δεν έχει καθόλου θερμίδες, επομένως ικανοποιεί τη δίψα σας χωρίς να προσθέτει βάρος. Και όταν πίνετε αρκετό νερό, μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να πιείτε αναψυκτικά, χυμούς ή ροφήματα καφέ γεμάτα ζάχαρη. Οι υψηλές θερμίδες στα γλυκά ποτά μπορούν να προσθέσουν μεγάλη αύξηση βάρους.

3.  Περιμένετε πάρα πολύ για να φάτε

Όταν αφήνετε πολύ χώρο στα γεύματά σας, ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και δεν είναι σε θέση να κάψει όλες τις θερμίδες που τρώτε στο επόμενο γεύμα σας. Αυτές οι επιπλέον θερμίδες μπορεί να καταλήξουν ως επιπλέον βάρος. Και μπορεί να τρώτε υπερβολικά επειδή είστε πολύ πεινασμένοι. Προσπαθήστε να τρώτε μικρότερες μερίδες και τρώτε πιο συχνά.

4.  Τρώτε έξω πολύ συχνά

Αν τρώτε τα περισσότερα από τα γεύματά σας σε εστιατόρια, μπορεί να είναι πιο δύσκολο να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο. Ακόμη και τα λεγόμενα ελαφριά πιάτα μπορεί να έχουν περισσότερες θερμίδες από ό,τι φαντάζεστε. Και δεν μιλάμε μόνο για δείπνο. Οι άνθρωποι που τρώνε μεσημεριανό έξω καθημερινά μπορεί να ζυγίζουν έως και 5 κιλά περισσότερο από εκείνους που το καφέ-τσάντα.

Μιλήστε με τον γιατρό σας

Ορισμένα προβλήματα υγείας μπορεί να δυσκολέψουν πραγματικά το αδυνάτισμα ακόμα κι αν κάνετε δίαιτα και ασκείστε. Τα γονίδιά σας μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο στο πόσο ζυγίζετε ή πού αποθηκεύει το σώμα σας λίπος. Μιλήστε με το γιατρό σας εάν απλά δεν φαίνεται να χάσετε βάρος. Οι εξετάσεις μπορούν να δείξουν εάν έχετε κάποιο πρόβλημα υγείας που δυσκολεύει την απώλεια βάρους και μπορείτε να λάβετε φάρμακα ή άλλη βοήθεια για να το ξεπεράσετε.

 

σωματικό βάροςfront-storiesχάσιμο βάρουςΔίαιτα