Μπορεί η άσκηση να βελτιώσει το sex;

Τα οφέλη της άσκησης είναι πολλά και αυτό είναι περισσότερο από γνωστό. Η άσκηση βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την πνευματική υγεία. Η άσκηση δεν μας κάνει απλώς πιο υγιείς, μας κάνει πιο όμορφους, πιο χαρούμενους, πιο αισιόδοξους. Μπορεί όμως η άσκηση να βελτιώσει και το sex; Η απάντηση είναι θετική και οι έρευνες το επιβεβαιώνουν ολοένα και περισσότερο. 

-Όταν η άσκηση μεταφράζεται σε καλή σεξουαλική ζωή

Τα πάντα που αφορούν την άσκηση και το sex μοιάζει να είναι αλληλένδετα. Κάποιος που ασκείται έχει καλή καρδιακή λειτουργία άρα περισσότερη αντοχή στο sex. Ακόμη, κάποιος που ασκείται έχει καλύτερη ευκινησία άρα αποδίδει καλύτερα στο sex. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί όσο περισσότερο ασκείται κάποιος, τόσο περισσότερη ικανοποίηση λαμβάνει από τη σεξουαλική του ζωή. 

-Το άτομο που ασκείται έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση

Είναι αυτονόητο ότι το άτομο που ασκείται έχει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση σε σχέση με το άτομο που δεν ασκείται. Κάποιος που κάνει συστηματική άσκηση νιώθει πιο ελκυστικός, πιο επιθυμητός και αυτό δεν μεταφράζεται μόνο σε καλό φλερτ αλλά και αυτοπεποίθηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας… 

-Οι άνδρες που ασκούνται είναι πιο πιθανό να καθυστερήσουν να αντιμετωπίσουν προβλήματα στυτικής δυσλειτουργίας

Όπως προαναφέραμε, τα άτομα που ασκούνται συστηματικά έχουν καλύτερη καρδιακή λειτουργία συνεπώς καλύτερη απόδοση στο sex. Ωστόσο, η καλή λειτουργίας της καρδιάς συνεπάγεται και καθυστέρηση στο ενδεχόμενο εμφάνισης προβλημάτων στυτικής δυσλειτουργίας. Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για τις γυναίκες όμως, αφού οι γυναίκες που βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση βιώνουν καλύτερους οργασμούς. 

-Πιο ήπια συμπτώματα στην κλιμακτήριο και καλύτερη σεξουαλική υγεία ως τα βαθιά γεράματα 

Σύμφωνα με μελέτες, η άσκηση βοηθά τις γυναίκες να έχουν πιο ήπια συμπτώματα κατά την κλιμακτήριο. Η αεροβική άσκηση καθώς και κάποιες ασκήσεις μυϊκής ενδυνάμωσης που στοχεύουν την περιοχή της πυέλου, μπορούν να ανακουφίσουν τις γυναίκες από δυσάρεστα συμπτώματα που ενδεχομένως θα εμφάνιζαν κατά την κλιμακτήριο. Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ειδικοί, οι ασκήσεις αυτές υπόσχονται καλύτερη σεξουαλική υγεία ακόμη και στα βαθιά γεράματα…

sexσωματική άσκηση