Πόσες θερμίδες καίγονται όταν κάνεις sex;

Κάνοντας sex αυτονόητα καίγονται θερμίδες. Όχι τόσες πολλές όμως, ώστε να κόψεις τη γυμναστική σου! Τα οφέλη από την σεξουαλική πράξη είναι πολλά, ωστόσο σπάνια σκέφτεται κανείς ότι κάνοντας sex καίγονται και θερμίδες. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι άνδρες κατά το sex καίνε περίπου 100 θερμίδες ενώ οι γυναίκες περίπου 70. Συγκεκριμένα, οι κατά καιρούς έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ένας άνδρας κατά τη διάρκεια του sex μπορεί να κάψει κατά μέσο όρο 9,2 θερμίδες το λεπτό ενώ η γυναίκα 7,1 θερμίδες το λεπτό. Συνεπώς, όσο περισσότερο διαρκεί το sex τόσο περισσότερες θερμίδες καίγονται. 

Μερικά tips για να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο sex είναι τα ακόλουθα:

-Το sex μετά το φαγητό δεν είναι καλή ιδέα, εκτός αν πρόκειται για ένα ελαφρύ ρομαντικό δείπνο όπου οι ποσότητες που καταναλώθηκαν δεν ήταν σπουδαίες. Μετά το φαγητό ο οργανισμός βαραίνει και οπωσδήποτε χρειάζεται τον χρόνο του για την διαδικασία της πέψης. Συνεπώς, το sex αμέσως μετά το φαγητό δεν ενδείκνυται. 

-Ένα ντους πριν το sex είναι μια καλή ιδέα όχι μόνο για λόγους υγιεινής αλλά γιατί με το ντους ο οργανισμός ξυπνάει. Ειδικά αν το νερό δεν είναι καυτό, το σώμα ζωντανεύει και μαζί και οι αντοχές σου. Περισσότερη αντοχή συνεπάγεται περισσότερο sex και άρα περισσότερες καμένες θερμίδες. 

-Το αλκοόλ πριν από το sex δεν ενδείκνυται. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό και σε κάνει να νιώθεις πιο κουρασμένος από όσο θα ήσουν πριν την κατανάλωσή του. Οπωσδήποτε σε χαλαρώνει αλλά αν το ξανασκεφτείς… δεν είναι ακριβώς αυτό που θέλεις. 

-Το να αλλάζεις στάσεις στη διάρκεια του sex δεν είναι απλά ενδιαφέρον καθώς κάνει το sex πιο απολαυστικό αλλά σε κάνει να καις και περισσότερες θερμίδες. 

 

θερμίδεςsex