Οι άνδρες “κελεπούρια” δεν είναι αυτοί που φαντάζεστε…

Αν ψάχνετε για μια μόνιμη σχέση, ο ιδανικός σύντροφος είναι εκείνος που χρησιμοποιεί τη λέξη “εμείς”, κάτι που δείχνει ότι θέλει να συνδεθεί και ότι δεν αποφεύγει τις στενές ερωτικές σχέσεις.

Διότι ουκ ολίγες φορές άνδρες αποφεύγουν τη δέσμευση, όπως ο διάολος το λιβάνι, που λέει κι ο λαός.

Ψυχολόγοι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της California Riverside βρήκαν ότι οι άνθρωποι, που θέλουν να αποφύγουν να συνδεθούν με κάποιον, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσουν την συγκεκριμένη αντωνυμία, όταν μιλάνε για τις σχέσεις τους.

Όπως εξηγούν, ο τρόπος, που συνδέονται οι άνθρωποι, διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. Στο άγχος και στην αποφυγή. Το άγχος αντανακλά τον φόβο απώλειας του συντρόφου και η αποφυγή αντανακλά τον βαθμό, στον οποίο ένας σύντροφος αισθάνεται άβολα πλησιάζοντας το έτερον ήμισυ και πόσο μπορεί ή δεν μπορεί να εξαρτάται από αυτό.

Οι ερευνητές επανεξέτασαν 1.400 παρατηρήσεις από επτά μελέτες και διερεύνησαν τη ρομαντική προσκόλληση, τον τρόπο σύνδεσης των ενηλίκων και τη χρήση των αντωνυμιών.

Όσοι αποφεύγουν να δεθούν, χρησιμοποιούν περισσότερο το εγώ και το εσύ, από το εμείς, εμάς, μας. Μάλιστα σε όλες τις περιπτώσεις η επιλογή των αντωνυμιών φαίνεται να γίνεται ασυνείδητα.

Ο επικεφαλής ερευνητής, αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογίας Dr Will Dunlop, δήλωσε: “Πρόκειται για έναν σχετικά νέο και έμμεσο τρόπο μέτρησης της αποφυγής να συνδεθούν μακροπρόθεσμα, καθώς τα άτομα συνήθως αγνοούν τις αντωνυμίες που χρησιμοποιούν”.

Τα ευρήματα δημοσιεύθηκαν στο περιοδικό Social Psychological and Personality Science. 

 

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

μόνιμη σχέση