Πώς μπορώ να μειώσω το στρες και την ένταση τρώγοντας;

Πείτε όχι στο παγωτό

Όσο και αν θέλετε, δεν μπορείτε να νιώσετε καλύτερα με ένα μπολ με το αγαπημένο σας παγωτό. Δεν θα βοηθήσει – όλη αυτή η ζάχαρη. Οι αυξήσεις του σακχάρου στο αίμα σας μπορούν να επιφέρουν αλλαγές στα επίπεδα των ορμονών σας.  Αλλά άλλες τροφές μπορεί να σας βοηθήσουν να τονώσετε τη διάθεσή σας.

Πείτε ναι:

Στα μούρα:Έχουν πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας από το στρες και μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συναισθημάτων της κατάθλιψης. Μπορείτε επίσης να τα πάρετε από ξηρούς καρπούς, φασόλια, καρύδια ή πράσινα λαχανικά.

Στο σπανάκι: Δεν έχει την καλύτερη γεύση, αλλά περιέχει μαγνήσιο, το οποίο μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε πιο ήρεμοι. Βεβαιωθείτε ότι λαμβάνετε αρκετό σπανάκι ση διατροφή σας.

Στο πλιγούρι βρώμης: είναι ένας πολύπλοκος υδατάνθρακας — εισέρχεται στο σύστημά σας αργά και σας δίνει μια σταθερή ροή ενέργειας.  Μπορεί να αυξήσει την  σεροτονίνη που μπορεί να ανεβάσει τη διάθεσή σας.

Στην μαύρη σοκολάτα: Τα φλαβονοειδή στο κακάο βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας. Είναι ένας τύπος αντιοξειδωτικού που μπορεί επίσης να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης, να ενισχύσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο και την καρδιά σας και να σας κάνει λιγότερο ανήσυχους.

Στα στρείδια: Ο ψευδάργυρος είναι ένα μέταλλο που βοηθά το σώμα μας να αντιμετωπίσει το στρες. Ορισμένες δίαιτες μπορεί να μην περιλαμβάνουν αρκετό από αυτό το μέταλλο. Ο ψευδάργυρος μπορεί να βρεθεί στα στρείδια, ένα μαλάκιο θαλασσινού νερού. Εάν τα στρείδια δεν σας ενδιαφέρουν, μπορείτε να τα πάρετε και από κάσιους, συκώτι, βοδινό κρέας, πουλερικά ή αυγά.Στα πορτοκάλια:   Μπορεί να σκέφτεστε τη βιταμίνη C όταν σκέφτεστε αυτά τα εσπεριδοειδή και αυτός είναι ένας μεγάλος λόγος που μπορεί να βοηθήσει στο άγχος σας. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι μια δίαιτα πλούσια σε αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και να σας βάλει σε καλύτερη διάθεση.Στις σαρδέλες:  Αυτά τα ψαράκια δεν είναι για όλους, αλλά έχουν πολλά ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην κατάθλιψη και το άγχος.

Στον καφέ:  Μερικά φλιτζάνια μαύρου καφέ την ημέρα μπορεί να τονώσουν τη διάθεση και την ενέργειά σας και έως και τέσσερα φλιτζάνια φαίνεται να είναι εντάξει για τους περισσότερους ανθρώπους. Αλλά κάτι περισσότερο από αυτό μπορεί να σας προκαλέσει νευρικότητα και άγχος, και μερικοί άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι σε αυτό.

Στο τσάι:  Για κάποιους, το τελετουργικό ενός φλιτζανιού τσαγιού έχει ηρεμιστικό αποτέλεσμα. Ορισμένα βότανα — λεβάντα και χαμομήλι, για παράδειγμα — μπορεί επίσης να βοηθήσουν, μαζί με τα αντιοξειδωτικά στα ίδια τα φύλλα τσαγιού. Απλώς βεβαιωθείτε ότι δεν λαμβάνετε πολύ καφεΐνη.

Στο ξυνολάχανο:  Το λάχανο έχει φολικό οξύ, βιταμίνη C και μερικές βιταμίνες του συμπλέγματος Β που μπορεί να βοηθήσουν στην ανακούφιση του άγχους. Αν αφεθεί να ζυμωθεί — μαγειρευτεί στους χυμούς του — τα βακτήρια διασπούν τη ζάχαρη και άλλα πράγματα και του δίνουν ξινή γεύση. Αυτά τα «καλά» βακτήρια βοηθούν να διατηρείτε το έντερο σας υγιές. Παίζουν επίσης ρόλο στην παραγωγή της σεροτονίνης.

Στο συκώτι:  Το μοσχάρι είναι το καλύτερο, αλλά το συκώτι κοτόπουλου λειτουργεί επίσης. Και τα δύο είναι γεμάτα με βιταμίνες Β και φολικό οξύ που βοηθούν στη δημιουργία χημικών ουσιών του εγκεφάλου που επηρεάζουν τον τρόπο που αισθάνεστε.

Πείτε ίσως ΚΑΙ με μέτρο στο Αλκοόλ

Αυτό μπορεί να είναι καλό ή κακό, ανάλογα με το πόσα ποτά πίνετε. ή δύο ποτά μπορεί να χαλαρώσουν μερικούς ανθρώπους, αλλά η υπερβολική ποσότητα μπορεί να σας κάνει πιο ανήσυχους. Και η μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην εργασία, στο σπίτι και στην υγεία σας που οδηγούν σε περισσότερο άγχος. Όχι περισσότερα από ένα ποτά την ημέρα για τις γυναίκες, δύο για τους άνδρες, είναι ένας υγιεινός κανόνας.

αυξημένο άγχοςάγχος και διατροφή