Πώς θα απαλλαγείτε από τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες που αφήνει η νικοτίνη στα δάχτυλά σας

Η νικοτίνη του τσιγάρου μπορεί να αφήσει αντιαισθητικούς κίτρινους λεκέδες στα δάχτυλά σας.

Είτε έχετε κόψει το τσιγάρο και θέλετε να απαλλαγείτε από τα “σημάδια” που έχει αφήσει στα δάχτυλά σας, είτε απλά ψάχνετε μια γρήγορη λύση για αυτό το αντιαισθητικό πρόβλημα, υπάρχει κάτι που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με μερικά απλά υλικά.

Εννοείται ότι το καλύτερο έχετε να κάνετε είναι να κόψετε το κάπνισμα, όχι για τους λεκέδες στα δάχτυλα αλλά για τα πολλά και διάφορα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει στην υγεία σας.

Ότι και εάν αποφασίσετε να κάνετε με το τσιγάρο, υπάρχουν λύσεις που μπορούν να σας απαλλάξουν τουλάχιστον από τους ενοχλητικούς κίτρινους λεκέδες στα δάχτυλα.

Θα χρειαστείτε:

  • Χυμό λεμονιού
  • Ένα μπολ
  • Μία ελαφρόπετρα
  • Μπάλες από βαμβάκι
  • Ασετόν
  • Μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα
  • 1 φλιτζάνι υπεροξειδίου του υδρογόνου (οξυζενέ)

Βήμα 1

κάπνισμα

Μουλιάστε τα δάχτυλά σας σε ένα μπολ με χυμό λεμονιού για πέντε λεπτά. Βγάλτε τα και τρίψτε απαλά το δέρμα με μια ελαφρόπετρα. Επαναλάβετε τη διαδικασία εμποτισμού και τριψίματος έως ότου όλοι οι κίτρινα λεκέδες έχουν φύγει. Αποφύγετε το πολύ έντονο τρίψιμο με την ελαφρόπετρα, καθώς αυτό μπορεί να ερεθίσει και να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα. Άλλωστε δεν είναι απαραίτητο ότι οι λεκέδες από το κάπνισμα θα φύγουν τελείως με την πρώτη εφαρμογή αυτής της μεθόδου. Είναι πιο πιθανό να χρειαστεί να την επαναλάβετε μερικές μέρες.

Βήμα 2

κάπνισμα

Βρέξτε ένα βαμβάκι με ασετόν και τρίψτε το πάνω από τις κίτρινες κηλίδες, έως ότου αυτές δεν είναι πλέον ορατές.

Βήμα 3

κάπνισμα

Ανακατέψτε μισό φλιτζάνι μαγειρική σόδα με 1 φλιτζάνι οξυζενέ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι για να δημιουργηθεί ένα παχύρρευστο μείγμα. Μουλιάστε τα δάχτυλά σας για 10 λεπτά στο μείγμα. Επαναλάβετε καθημερινά μέχρι να φύγουν οι λεκέδες από το κάπνισμα.

Συμβουλές

Ξεπλύνετε και στεγνώστε τα δάχτυλά σας καλά μετά τη χρήση οποιασδήποτε από τις παραπάνω μεθόδους. Εφαρμόστε ενυδατική κρέμα στο δέρμα σας αμέσως μετά.

Φυσικά η καλύτερη λύση είναι πάντοτε η οριστική διακοπή του καπνίσματος!

Πηγή: https://healthfully.com

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ