Διαθέσιμη μέσω gov.gr από σήμερα η βεβαίωση εμβολιασμού κατά του covid-19

Βεβαίωση εμβολιασμού κατά της COVID-19 θα μπορούν από σήμερα να αποκτούν οι ενδιαφερόμενοι μέσω  του gov.gr.  Πρόκειται για ιατρικό έγγραφο, λειτουργεί ως βεβαίωση ιατρικής πράξης και αφορά όσους πολίτες έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου. Έτσι, κλείνει ο κύκλος της αμιγώς ψηφιακής διαδικασίας ελέγχου επιλεξιμότητας και καθορισμού των ραντεβού για τον εμβολιασμό που υλοποίησαν από κοινού τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υγείας.

Η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της νόσου COVID-19 είναι διαθέσιμη από την επόμενη ημέρα της δεύτερης δόσης του εμβολίου στην κατηγορία «Υγεία και Πρόνοια» και την υποκατηγορία «Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη» του gov.gr.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπει στην πλατφόρμα με τους κωδικούς Taxisnet και τον ΑΜΚΑ τους για να ταυτοποιηθεί και θα μπορεί να εκδίδει αυτόματα τη βεβαίωση. Σ’αυτήν θα αναγράφεται ο τύπος του εμβολίου που  του χορηγήθηκε, οι ημερομηνίες του εμβολιασμού και τα Εμβολιαστικά Κέντρα.

Επιπλέον, η ψηφιακή βεβαίωση εμβολιασμού θα έχει ψηφιακή σφραγίδα, κωδικό επαλήθευσης και κωδικό QR, ώστε να είναι εύκολη και άμεση η διαδικασία ελέγχου της γνησιότητάς της και να αποφεύγονται πλαστογραφήσεις.

Σημειώνεται ότι η βεβαίωση εκδίδεται από το Μητρώο Εμβολιασμών της ΗΔΙΚΑ και παράγεται από τον μηχανισμό εγγράφων του ΕΔΥΤΕ. Επιπλέον, από τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου θα δοθεί η δυνατότητα έκδοσης της βεβαίωσης και μέσω των ΚΕΠ.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ