Εμβολιασμός, το επόμενο εθνικό στοίχημα. Οι πολιτικοί αρχηγοί και οι 200.000 ακόμα Έλληνες που θα εμβολιαστούν πρώτοι

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ.Σακελλαροπούλου ανακοίνωσε ότι οι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, πλην του Κυριάκου Βελόπουλου, αποδέχθηκαν την πρόσκλησή της και θα εμβολιαστούν τις πρώτες μέρες έναρξης της πρωτοφανούς σε έκταση και κρισιμότητα επιχείρησης του εμβολιασμού των Ελλήνων.

Η αρχή θα γίνει από τον πρωθυπουργό, την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου και θα ακολουθήσουν οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί τις επόμενες ημέρες.

Ηδη, έχει καταρτιστεί η λίστα με τους περίπου 200.000 πολίτες που θα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση των εμβολιασμών. Στόχος της Επιτροπής που την έχει καταρτίσει είναι να θωρακιστούν νωρίς οι πλέον ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Όπως είναι ήδη γνωστό, έχει γίνει επιλογή να εμβολιαστούν πριν από όλους οι άνθρωποι που στέκονται κάθε μέρα στην πρώτη γραμμή απέναντι στον κορονοϊό, δηλαδή οι γιατροί και οι νοσηλευτές που εργάζονται σε μονάδες με ασθενείς COVID-19.

Το σκεπτικό είναι απλό και συνδέεται με τον μείζονα στόχο να σταθεί όρθιο το ΕΣΥ και τα νοσοκομεία, ώστε να δίνεται επαρκής βοήθεια σε όσους νοσούν από κορανοϊό και παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα.

Ταυτόχρονα, είναι χαρακτηριστικό ότι έχει τεθεί ο στόχος να ολοκληρωθεί μέσα στον Ιανουάριο και ο εμβολιασμός στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων – και για το προσωπικό.

Ο προγραμματισμός προβλέπει ακριβώς 21 ημέρες ανάμεσα στις δύο δόσεις του εμβολίου.

Ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής των γιατρών στον εμβολιασμό

Μέχρι στιγμής τα νούμερα συμμετοχής στον εμβολιασμό κατά της covid-19 των υγειονομικών, καθώς συνεχίζεται η καταγραφή, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά, τόνισε σήμερα κατά την ενημέρωση για την πανδημία, ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Γίνεται, μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και αμφιβολίας για τον εμβολιασμό των υγειονομικών και επανέλαβε ότι οι υγειονομικοί είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης και είναι η πρώτη ομάδα του πληθυσμού που θα εμβολιαστεί σε λίγες μέρες.

«Τα νούμερα που έχει το υπουργείο Υγείας από την καταγραφή για τον εμβολιασμό των υγειονομικών είναι ενθαρρυντικά. Στους γιατρούς ξεπερνάει το 70% η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και εξήγησε ότι η δήλωση συμμετοχής γίνεται για την καλύτερη προετοιμασία διεξαγωγής του εμβολιασμού στα νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ