Μικρά μυστικά στο μακιγιάζ για να δείχνετε “φρέσκια” στα 50

Αργά ή γρήγορα όλοι μπαίνουμε στη δεκαετία των πενήντα και οι αλλαγές στο δέρμα μας είναι αναπόφευκτες.

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν το πόσο έντονα θα γίνουν τα σημάδια της γήρανσης, όπως η διατροφή, ο τρόπος ζωής και η σχέση μας με το αντηλιακό.

Υπάρχει όμως και κάτι που μπορεί να μας βοηθήσει να συνεχίσουμε να νιώθουμε όμορφες, και δεν είναι άλλο από το μακιγιάζ μας.

Εάν έχετε, λοιπόν, μπει στην δεκαετία των πενήντα, ορίστε μερικές χρήσιμες συμβουλές για να δείχνεται “φρέσκια”:

  1. Το δέρμα γίνεται πιο ξηρό όσο περνούν τα χρόνια, συνεπώς είναι καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε πιο κρεμώδη προϊόντα ως βάση, τα οποία καλό θα είναι να είναι ματ, ώστε να καλύπτουν τις κηλίδες και τις ρυτίδες.
  2. Το κονσίλερ μπορεί να βοηθήσει με τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και τα σημάδια γήρανσης. Και, μην ανησυχείτε αν δεν τα καταφέρετε με την πρώτη φορά. Χρειάζονται μερικές δοκιμές μέχρι να βρείτε πόση ποσότητα χρειάζεται στο δικό σας δέρμα.
  3. Πριν χρησιμοποιήσετε το μακιγιάζ, ελέγξτε αν υπάρχουν τρίχες γύρω από τα φρύδια σας που χρειάζονται τσιμπιδάκι. Έπειτα, χρησιμοποιήστε μια υγρή ενυδατική σε ολόκληρο το πρόσωπο.
  4. Η βάση πρέπει να τοποθετείται σε δύο στάδια: στην αρχή, καλύψτε τα σκούρα σημάδια, αν υπάρχουν, με χρώμα πιο ανοιχτό από αυτό του δέρματός σας. Έπειτα, στο δεύτερο στάδιο, χρησιμοποιήστε βάση όσο πιο κοντινή στο χρώμα του δέρματός σας γίνεται.
  5. Μια ελαφριά ενυδατική λοσιόν θα ήταν καλό να χρησιμοποιείται πριν τη βάση. Αφήστε το δέρμα σας να την απορροφήσει για λίγα λεπτά και έπειτα ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το κονσίλερ.
  6. Μην το παρακάνετε με την πούδρα, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να ”καθίσει” μέσα στις ρυτίδες, κάνοντάς τις πιο εμφανείς. Απομακρύνετε την περιττή πούδρα με λίγο βαμβάκι.
  7. Τα καφέ μολύβια ματιών ίσως να είναι πιο κατάλληλα για το δέρμα σας σε σχέση με τα μαύρα. Αν χρησιμοποιείτε μαύρο eyeliner, η καφέ σκιά μπορεί να το κάνει να φαίνεται πιο απαλό.
  8. Όταν έρθει η στιγμή να επιλέξετε μακιγιάζ για τα μάτια και κραγιόν, προσέξτε τα χρώματα. Αποφύγετε τα άκρα, είτε σκούρα, είτε ανοιχτά.
  9. Το σχήμα των χειλιών μπορεί να αλλάξει με την ηλικία. Μπορείτε να το διορθώσετε με ένα μολύβι χειλιών, στο ίδιο χρώμα με το κραγιόν σας.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ