Νυχτερινές κράμπες: Πιθανές αιτίες και αντιμετώπιση

Υπολογίζεται ότι περίπου το 60% των ενηλίκων ταλαιπωρούνται από επώδυνες κράμπες στα πόδια στη διάρκεια της νύχτας.

Τα ακριβή αιτία για τις κράμπες είναι δύσκολο να εντοπιστούν, συνήθως όμως οφείλεται σε μυϊκή κόπωση, αφυδάτωση ή παρατεταμένη ακινησία.

Οι νυχτερινές κράμπες μπορεί επίσης να προκύψουν από τη λήψη ορισμένων φαρμάκων, όπως οι στατίνες, τα στεροειδή και ακόμη και τα αντισυλληπτικά χάπια.

Επίσης μπορεί να προειδοποιούν για χαμηλά επίπεδα μαγνησίου, ασβεστίου ή καλίου στο αίμα σας.

Τι μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε τις νυχτερινές κράμπες στα πόδια

  • Δοκιμάστε να κάνετε καλές διατάσεις στα πόδια σας προτού πέσετε για ύπνο, ειδικά αν νομίζετε ότι η κόπωση των μυών είναι η αιτία του προβλήματός σας.
  • Βεβαιωθείτε ότι κοιμάστε σίγουρα επτά με οκτώ ώρες κάθε βράδυ και ότι πίνετε άφθονο νερό κάθε μέρα. Όταν τα ούρα σας έχουν ανοιχτό κίτρινο χρώμα, τότε είστε καλά ενυδατωμένοι.
  • Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή, με άφθονο ασβέστιο (τα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι μια πολύ καλή επιλογή), μαγνήσιο (αμύγδαλα, ψωμί ολικής αλέσεως και σπανάκι) και κάλιο (κρέας και ψάρια, καθώς και μπανάνες και μπρόκολο).
  • Σε συνεννόηση με τον γιατρό σας, πάρτε ένα συμπλήρωμα μαγνησίου των 300 milligram.

Σε σπάνιες περιπτώσεις, οι κράμπες που σχετίζονται με προβλήματα στην κυκλοφορία ή τον θυρεοειδή αδένα. Έτσι, αν τίποτα δεν φαίνεται να βοηθά και ο πόνος παρεμβαίνει στον ύπνο σας, επισκεφθείτε οπωσδήποτε ένα γιατρό για να κάνετε τις εξετάσεις που θα σας συστήσει.

Πηγή: http://www.health.com

Περισσότερα νέα, ρεπορτάζ και αναλύσεις:ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ