Πώς μπορούμε να προστατευθούμε αποτελεσματικά από γύρη και ιούς στον χώρο μας;

Η άνοιξη έχει μπει για τα καλά και η ατμόσφαιρα είναι γεμάτη από γύρη και άλλα αλλεργιογόνα, που επιβαρύνουν σημαντικά όσους πάσχουν από εαρινές αλλεργίες. Ο σωστός αερισμός των εσωτερικών χώρων είναι κρίσιμος, ειδικά την περίοδο που διανύουμε, με την παρουσία του κοροναϊού.

Τα καλά νέα για τους ασθενείς που θέλουν να προστατευτούν από τη γύρη αλλά και από άλλους αλλεργιογόνους και παθογόνους μικροοργανισμούς, που βρίσκονται στον αέρα ή/και στις επιφάνειες, είναι ότι υπάρχουν συσκευές που μπορούν να καθαρίζουν και να απολυμαίνουν τον αέρα, χωρίς να τον ανακυκλώνουν. Το σύστημα καθαρισμού – απολύμανσης αέρα Aerte (Klean και AD2.0), δεν απαιτεί αλλαγή φίλτρων, γιατί δεν ανακυκλώνει τον αέρα!

Πρόκειται για προϊόν πολυετούς έρευνας από την κορυφαία στον τομέα της σουηδική εταιρεία Aerte. Μελέτες σε μεγάλα νοσοκομεία της Σουηδίας, της Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και άλλων χωρών έχουν δείξει ότι μπορεί να καθαρίσει τον αέρα από παθογόνους μικροοργανισμούς (ιούς, βακτήρια, μύκητες), αλλεργιογόνα (γύρη, μούχλα, ακάρεα οικιακής σκόνης, τρίχωμα ζώων) και διάφορα άλλα σωματίδια (αερολύματα, καπνός τσιγάρου οσμές κουζίνας ή κλεισούρας).

  •  Μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Hospital Infection έδειξε ότι ο συγκεκριμένος απολυμαντής μπορεί να μειώσει αποτελεσματικά τις συγκεντρώσεις των αερομεταφερόμενων βακτηρίων ακόμα και μέσα στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Αντίστοιχα, μετρήσεις στο Νοσοκομείο Queen’s Medical Center στο Νότιγκχαμ, στο Hereford County Hospital, στο Κέντρο Πλαστικής Χειρουργικής & Εγκαυμάτων St Andrews, στο Γενικό Νοσοκομείο της Βαρκελώνης και σε αρκετά ακόμα νοσοκομεία παγκοσμίως, έδειξαν ότι μειώνει όχι μόνο το συνολικό μικροβιακό φορτίο του αέρα, αλλά και των επιφανειών και των ιατρικών μηχανημάτων.

Η αποτελεσματικότητα του σουηδικού αυτού απολυμαντή καθαριστή αέρα,  οφείλεται στον τρόπο λειτουργίας του, χάριν της οποίας αδρανοποιεί τους παθογόνους μικροοργανισμούς από τον αέρα αλλά και από τις επιφάνειες. Όταν η  συσκευή τίθεται σε λειτουργία,  διασπά το υπεροξείδιο του υδρογόνου που περιέχεται στην κασέτα, σε ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου τις οποίες και τις απελευθερώνει στον αέρα. Οι ελεύθερες αυτές ρίζες υδροξυλίου, δεσμεύονται στην επιφάνεια των μικροοργανισμών και με τον τρόπο αυτό τους αδρανοποιούν.

Οι απολυμαντές καθαριστές αέρα Aerte, είναι κατάλληλοι για χρήση σε χώρους όπου παρευρίσκονται παιδιά, ηλικιωμένοι και κατοικίδια. Συστήνεται ιδιαίτερα για χώρους όπου ζουν άτομα με αλλεργίες ή/και αναπνευστικά προβλήματα (χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, άσθμα κ.ά. ) και για σπίτια με κατοικίδια.

Είναι κατάλληλοι για γραφεία, ιατρεία και χώρους καπνιζόντων, φαρμακεία και ξενοδοχεία. Συστήνεται για Νοσοκομεία, χώρους υγείας, σχολεία και γενικά για χώρους όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ