Ολοένα μεγαλύτερος ο θερμικός κίνδυνος και η θερμική δυσφορία για τον πληθυσμό της Αθήνας

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για την υπόθεση Novartis με αίτημα να δοθεί άδεια να εξεταστεί ως ύποπτος για δωροδοκία ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Η κατηγορία σε βάρος του πρώην υπουργού στηρίζεται από τους εισαγγελείς διαφθοράς σε καταθέσεις μαρτύρων, τιμολόγια και έγγραφα δικογραφίας, όπως σημειώσεις χειρόγραφες υπαλλήλων και στελεχών της Novartis κλπ.

Παράλληλα, στο αρχείο μπαίνει η υπόθεση για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη, ενώ ανοικτή ακόμα παραμένει για τους Αντώνη Σαμαρά, Γιάννη Στουρνάρα, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ‘Αδωνι Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά.

Στο μεταξύ, 20 με 30 κλήσεις στέλνονται σήμερα προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανό ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία.

Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές και αυξήθηκε αισθητά ο τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους και για τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα.

Με αφορμή το αίτημα για εξέταση, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε: «Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων».

Παράλληλα, για «επιβεβαίωση της χυδαίας συκοφαντίας» έκανε λόγο με δήλωσή του, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η υπόθεση του οποίου τέθηκε στο αρχείο: «Ευθύς εξ αρχής, δήλωσα με καθαρή και ήρεμη τη συνείδησή μου την απόλυτη αθωότητά μου. Σήμερα επιβεβαιώνεται με τον πλέον κατηγορηματικό και επίσημο τρόπο από την ελληνική δικαιοσύνη ότι επρόκειτο για κακόβουλη σπίλωση και χυδαία συκοφαντία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ