Ποια καθημερινά πράγματα κάνουν τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ευτυχισμένα

Υπάρχουν κάποια καθημερινά πράγματα που κάνουν μόνο τα ζευγάρια που είναι πραγματικά ευτυχισμένα. Ποια είναι λοιπόν αυτά;

Υγιής σεξουαλική ζωή 

Κάθε ευτυχισμένο ζευγάρι έχει βρει την σεξουαλική ζωή που του ταιριάζει. Δεν υπάρχει κανόνας για το πόσες φορές θα κάνει σεξ για να είναι ικανοποιημένο. Συζητούν τι τους αρέσει και ανακαλύπτουν τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του άλλου. Με το να μοιράζεσαι αυτό που σου αρέσει ή δεν σου αρέσει στο σεξ βοηθάς στο να έχετε μια υγιή σεξουαλική ζωή.

Σωστό μοίρασμα εκκρεμοτήτων

Τα ζευγάρια που μοιράζονται ισότιμα τις μικροδουλειές, ακόμα και το στρώσιμο του τραπεζιού, είναι τα πιο ευτυχισμένα. Κι αυτό γιατί οι εκκρεμότητες κάθε είδους, που αναγκάζεται να αναλαμβάνει ο ένας από τους δύο, δημιουργούν τις πιο συχνές εντάσεις σε μία σχέση. Αν και οι δύο μοιράζονται τις δουλειές και έχουν ίση ευθύνη για το αν θα γίνουν ή όχι τότε εξαφανίζονται οι λόγοι συγκρούσεων, καθώς κανείς δεν είναι το «αφεντικό».

Πράγματα που «μοιράζονται» μεταξύ τους

Κι όμως, τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιάζουν να έχουν έναν ολόκληρο κόσμο δικό τους. Σίγουρα υπάρχουν οι συγγενείς, οι φίλοι και οι ευθύνες αλλά υπάρχουν κι αυτά που μοιράζονται μόνο ο ένας με τον άλλον. Τα inside jokes! Πράγματα που μπορεί οι δύο σύντροφοι να συζήτησαν σε μια τρυφερή στιγμή και να επανέρχονται στο μυαλό τους με μία αφορμή που μόνοι εκείνοι αντιλαμβάνονται και αυτό να τους κάνει να χαμογελούν.

Κοινά όνειρα

Τα ευτυχισμένα ζευγάρι δεν κάνουν απλά μεγάλα όνειρα αλλά τα κάνουν και μαζί. Όταν ερωτευόμαστε κάνουμε όνειρα, για το πώς θα είμαστε μαζί, τι θα κάνουμε, τι θα λέμε. Στα ζευγάρια που είναι ευτυχισμένα αυτό δεν σταματά. Μπορεί να είναι πού μικρά όνειρα, όπως το να καθίσουν αγκαλιά το βράδυ της Παρασκευής να δουν μία ταινία, η ουσία είναι ότι συνεχίζουν να κάνουν κοινά όνειρα.

Δεν «βγάζουμε» το σύντροφό μας από την καθημερινότητά μας

Υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μας απασχολούν καθημερινά. Το πρώτο στη λίστα είναι το να βγάλουμε λεφτά. Το να σιγουρευτούμε ότι τα παιδιά  μας θα γίνουν επιτυχημένοι ενήλικες είναι ένα ακόμα. Έπειτα θέλουμε να πηγαίνουμε γυμναστήριο. Θέλουμε να βλέπουμε τους φίλους μας. Έχουμε χόμπι. Όλα αυτά είναι καλά αλλά κάνοντάς τα συνειδητοποιείς ότι σε κανένα δεν συμπεριλαμβάνεις τον σύντροφό σου. Το να τον κάνεις, λοιπόν, προτεραιότητα είναι σημαντικό. Εάν στις στιγμές που μοιράζεσαι με τους άλλους βάζεις και εκείνον ή απλά φροντίζεις ο κοινός σας χρόνος να είναι περισσότερος από αυτόν που αφιερώνεις σε «υποχρεώσεις, τότε σίγουρα θα είστε ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Διαβάστε επίσης

Νέα έρευνα: Η χορήγηση αντιβιοτικών σε μικρά παιδιά πιθανά συνδέεται με αλλεργίες, άσθμα και άλλες παθήσεις

Νέα μελέτη: Πού οφείλονται οι παρενέργειες των στατινών που λαμβάνονται για την μείωση της χοληστερίνης

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ