14 λόγοι για να κάνετε σεξ “τώρα”!

Είναι Άσκηση: Δεν είναι απαραίτητα μια πλήρης προπόνηση, αλλά μπορεί να είναι τόσο καλή για εσάς όσο και η μέτρια άσκηση. Αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό περίπου το ίδιο με ένα γρήγορο περπάτημα ή μια αργή βόλτα με ποδήλατο.

Είναι καλό για την καρδιά της γυναίκας: Οι γυναίκες που κάνουν σεξ μια-δυο φορές την εβδομάδα έχουν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν καρδιοπάθεια από εκείνες που το κάνουν μια φορά το μήνα. Δεν είναι σαφές εάν αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι πιο υγιείς γυναίκες το απολαμβάνουν πιο συχνά ή επειδή βοηθά στην προστασία της καρδιάς μιας γυναίκας.

Μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλό σας: Πείτε αντίο στην γνωστή ρήση: «Όχι απόψε, αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο.” Αποδεικνύεται ότι το σεξ μπορεί να σας βοηθήσει με τον πόνο, και αυτό περιλαμβάνει ορισμένα είδη πονοκεφάλων, όπως ημικρανίες.

Μειώνει το στρες: Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ είναι λιγότερο ανήσυχοι όταν αντιμετωπίζουν αγχωτικές εργασίες όπως δημόσια ομιλία ή θέματα που έχουν να κάνουν με μαθηματικά. Αλλά σύμφωνα με τη μελέτη, λειτουργεί μόνο όταν έχετε σύντροφο — ο αυνανισμός δεν μετράει.

Μπορεί να ζήσετε περισσότερο: Μια μελέτη έδειξε ότι οι παντρεμένες γυναίκες που είχαν πιο συχνές σεξουαλικές ικανοποιήσεις, είχαν μια ελαφρά τάση να ζουν περισσότερο. Οι ερευνητές δεν είναι βέβαιοι εάν το σεξ επιμηκύνει τη ζωή σας ή εάν το σεξ είναι σημάδι ενός πιο υγιούς ανθρώπου. Αλλά γιατί να ρισκάρεις;

Ακονίζει το μυαλό σας: Το σεξ έχει συνδεθεί με τη δημιουργία νέων εγκεφαλικών κυττάρων, και αυτό είναι καλό. Τα άτομα άνω των 50 ετών που έκαναν περισσότερο σεξ ήταν καλύτερα σε θέση να θυμούνται τους αριθμούς και να κάνουν βασικά μαθηματικά, και η διαφορά ήταν αρκετά μεγάλη. Φαινόταν να βοηθά τους άνδρες περισσότερο από τις γυναίκες, αλλά και οι δύο τα πήγαν καλύτερα από αυτούς που έκαναν λιγότερο σεξ.

Σας κάνει ευτυχισμένους: Δεν χρειάζεται να το παρακάνετε — μια φορά την εβδομάδα είναι αρκετή. Περισσότερο από αυτό, και το αποτέλεσμα εξασθενεί. Αλλά οι επιστήμονες μελέτησαν μόνο ζευγάρια σε αφοσιωμένες σχέσεις, οπότε αν προσπαθείτε να καλύψετε την ποσόστωσή σας επιλέγοντας αγνώστους στο μπαρ της περιοχής σας, όλα τα στοιχήματα είναι εκτός λειτουργίας.

Σας δένει με τον σύντροφό σας:  Η ορμόνη ωκυτοκίνη απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια του σεξ και προκαλεί συναισθήματα οικειότητας, στοργής και εγγύτητας με τον σύντροφό σας. Αυτό βοηθά στη δημιουργία μιας ισχυρής, σταθερής σχέσης, η οποία είναι καλή για όλους.

Βοηθά στο υγιές σωματικό βάρος: Όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο αδυνατισμένοι είναι. Μήπως επειδή το περισσότερο σεξ σε κρατά σε φόρμα; Ή επειδή οι αδύνατοι άνθρωποι κάνουν περισσότερο σεξ; Οι επιστήμονες δεν ξέρουν πραγματικά, αλλά το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας σύντροφος και μια ζυγαριά μπάνιου για να προσπαθήσετε να το μάθετε.

Καλό για την Ψυχική Υγεία: Οι ενήλικες σε δεσμευμένες σχέσεις που κάνουν περισσότερο σεξ είναι λιγότερο πιθανό να πάθουν κατάθλιψη ή να λαμβάνουν φάρμακα για προβλήματα ψυχικής υγείας.

Βοηθά στην καταπολέμηση του κρυολογήματος:  Οι φοιτητές που έκαναν σεξ δύο φορές την εβδομάδα είχαν περισσότερα αντισώματα κατά του κρύου στο σάλιο τους από εκείνους που έκαναν σεξ λιγότερο συχνά.

Σας βοηθά να κοιμηθείτε: Ο οργασμός πυροδοτεί ένα κύμα ενδορφινών και ωκυτοκίνης τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες και αυτό μειώνει τον πόνο και σας χαλαρώνει. Και τα δύο μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε πιο εύκολα, αν και σύμφωνα με τους επιστήμονες — και πολλές γυναίκες — το αποτέλεσμα είναι πιο έντονο στους άνδρες.

Θα μπορούσατε να κάνετε ένα μωρό: Εάν προσπαθείτε να κάνετε ένα μωρό, όσο περισσότερο σεξ κάνετε, τόσο πιο πιθανό είναι να πετύχετε την κατάλληλη στιγμή του μήνα. Αλλά το περισσότερο σεξ μπορεί επίσης να ωθήσει τις γυναίκες για εγκυμοσύνη και να βελτιώσει την ποιότητα του σπέρματος στους άνδρες, κάτι που μπορεί να επιταχύνει τα πράγματα.

Βοηθά την μελλοντική υγεία του οργανισμού σας:  Οι άνθρωποι που κάνουν περισσότερο σεξ μπορεί να έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής — και όχι μόνο τώρα, αλλά και στο μέλλον. Εάν έχετε μια ενεργή σεξουαλική ζωή στη μέση ηλικία, είναι πιο πιθανό να τη διατηρήσετε καθώς μεγαλώνετε, κάτι που συνδέεται με καλύτερη υγεία και ευτυχία.

σεξουαλική συμπεριφοράκαρδιοπαθειασυχνότητα σεξζευγάρια και σεξοφέλη του σεξωφέλη από το σεξ