5+1 τροφές πριν το σεξ για ενίσχυση της ερωτικής επιθυμίας (εικόνες)

Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν ορισμένες τροφές, οι οποίες λόγω των βιταμινών και των θρεπτικών συστατικών που περιέχουν αποτελούν «συμμάχους» για την βελτίωση της ερωτικής επιθυμίας, ειδικά αν καταναλωθούν πριν το σεξ.

Ας δούμε μερικές από αυτές:

Στρείδια

Τα στρείδια είναι γεμάτα με ψευδάργυρο, που βοηθά το σώμα να παράγει τεστοστερόνη. Η τεστοστερόνη είναι μια ορμόνη που παίζει μεγάλο ρόλο στην ερωτική διάθεσή και την λίμπιντο. Ο ψευδάργυρος επίσης βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος.  Αν όμως δεν είστε οπαδός των οστρακοειδών, μπορείτε να καταναλώσετε άλλα τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο, όπως βόειο κρέας, χοιρινό, δημητριακά, σπόρους κολοκύθας, κάσιους και γιαούρτι.

 

Ρόδι 

Το ρόδι είναι γνωστό ως σύμβολο γονιμότητας και αποτελεί έναν «ενισχυτή» της ερωτικής επιθυμίας. Σύμφωνα με τους ειδικούς, η κατανάλωση χυμού ροδιού μπορεί να ενισχύσει τη διάθεση, να βελτιώσει τη ροή του αίματος και να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης.

 

Σοκολάτα

Η σοκολάτα αποτελεί την πιο γλυκιά θεραπεία και συνδέεται με την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας ορμόνης που σχετίζεται με το αίσθημα της ευτυχίας. Η ώθηση της διάθεσης που μπορεί να φέρει η σοκολάτα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη σεξουαλική επιθυμία.

 

Σπανάκι

Με μια πρώτη ματιά, το σπανάκι δεν αποτελεί ένα «ερωτικό» λαχανικό. Μπορεί όμως να αναζωογονήσει τη σεξουαλική επιθυμία με περισσότερους τρόπους από έναν. Αυτό το φυλλώδες πράσινο λαχανικό είναι πλούσιο σε μαγνήσιο, ένα μέταλλο που μπορεί να ενισχύσει την τεστοστερόνη. Διαθέτει επίσης σίδηρο, που μπορεί να επιδράσει σημαντικά στην επιθυμία, την διέγερση, τον οργασμό και τη σεξουαλική ικανοποίηση, ιδιαίτερα στις γυναίκες.

 

Καρπούζι

Το καρπούζι διαθέτει κιτρουλίνη. Η κιτρουλίνη είναι ένα αμινοξύ που μετατρέπεται σε L-αργινίνη στο σώμα, η οποία με τη σειρά της συμβάλλει στην «χαλάρωση» των αιμοφόρων αγγείων και βοηθά την άντληση αίματος στα σεξουαλικά όργανα με τον ίδιο τρόπο, που το Viagra λειτουργεί για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας.

 

Φράουλες 

Είτε με σοκολάτα, είτε με σαντιγί, οι φράουλες είναι ένα κατεξοχήν ρομαντικό φρούτο. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αναζωογόνηση της σεξουαλικής ορμής, στην ενίσχυση της ροής του αίματος και στη μείωση του άγχους. Βοηθά επίσης το σώμα να απελευθερώσει περισσότερη ωκυτοκίνη, γνωστή ως ορμόνη της αγάπης, λόγω της επίδρασής της στην σεξουαλική διέγερση και τον οργασμό.

Πηγή: Webmb

Δείτε επίσης

Βάλτε στη διατροφή σας τα κεράσια και ανακαλύψτε πόσο μπορούν να ωφελήσουν την υγεία σας

Πρόπολη: Ένας θησαυρός για την υγεία μας!

 

 

σεξΤροφέςσεξουαλική επιθυμία