Αέρια κατά την διάρκεια του σεξ: Πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Ανάμεσα σε όλα τα αμήχανα πράγματα που μπορεί να συμβούν κατά τη διάρκεια του σεξ, τα αέρια μπορεί απλώς να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας.

Γιατί λοιπόν τα αέρια τείνουν να εμφανίζονται ιδιαιτέρως εκείνη τη στιγμή; «Είναι φυσιολογικό για τους ανθρώπους να διοχετεύουν αέριο 10 έως 20 φορές την ημέρα και το παχύ έντερο σας δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Μπορεί να συμβεί σε ακατάλληλες στιγμές» ,  αναφέρει η Elizabeth Blaney, MD , επίκουρη καθηγήτρια ιατρικής στο Τμήμα Γαστρεντερολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον στο Σεντ Λούις .

“Δεν βοηθά το γεγονός ότι ο κόλπος και το ορθό είναι βασικά γείτονες”, εξηγεί. “Το πάνω μέρος του κόλπου βρίσκεται κοντά στο κάτω μέρος του ορθού, επομένως κατά τη διάρκεια του σεξ, οποιαδήποτε ώθηση και χτύπημα σε αυτό το κάτω μέρος του ορθού μπορεί να οδηγήσει σε αποβολή αερίων”.

Η Δρ Blaney προσθέτει επίσης ότι τα αέρια και τα κόπρανα ελέγχονται από δύο σφιγκτήρες. Υπάρχει “ένας εσωτερικός σφιγκτήρας που είναι αυτόματος και ένας εξωτερικός που μπορείτε να το σφίξετε οικειοθελώς και να χαλαρώσετε”, λέει, προσθέτοντας ότι ο εσωτερικός σφιγκτήρας κάνει το 85% της δουλειάς για εσάς ακούσια.

«Ευτυχώς, τις περισσότερες φορές, το ορθό θα συγκρατήσει το περιεχόμενό του – συμπεριλαμβανομένων των αερίων – κατά τη διάρκεια του σεξ χωρίς πρόβλημα. Αλλά οποιοσδήποτε μυς στο σώμα μπορεί να κουραστεί και να αποτύχει να κάνει τη δουλειά του. Ο σφιγκτήρας του πρωκτού δεν αποτελεί εξαίρεση, αν και είναι μια δυνητικά ενοχλητική κατάσταση αν σας απογοητεύσει», λέει.

Πώς να αποτρέψετε τα αέρια 

Μπορείτε να κάνετε μία επίσκεψη στην τουαλέτα πριν από το σεξ, προτείνει η Δρ. Blaney, καθώς αυτό συνήθως εξαλείφει την αίσθηση των αερίων. Και αν αισθάνεστε αέρια, αλλά είστε στη μέση της πράξης, σκεφτείτε να μεταβείτε σε μια θέση (όπως η ιεραποστολική) που σας επιτρέπει να διατηρήσετε καλύτεορ έλεγχο.

Είναι επίσης καλή ιδέα να αποφύγετε τροφές που προκαλούν αέρια, όπως τα κρεμμύδια, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και το σιτάρι, λίγες ώρες πριν κάνετε σεξ. Επίσης, καταναλώστε με αργό ρυθμό τα ροφήματα και αποφύγετε τα ανθρακούχα ποτά, γιατί το ανθρακικό μπορεί να οδηγήσει σε μετεωρισμό.

Θυμηθείτε: «Δεν μπορείτε πάντα να αποτρέψετε τη διέλευση αερίων κατά τη διάρκεια του σεξ, και τις περισσότερες φορές, αυτό δεν σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Προσπαθήστε λοιπόν να το αφήσετε να περάσει χωρίς υπερβολική αμηχανία ή ανησυχία», σχολιάζει η Δρ Blaney.

 

αέριαυγιεινή στο σεξ