Ακύρωση της πώλησης του Υγεία ζητά με αγωγή η Αποστολόπουλος Συμμετοχών

Αγωγή κατά της Τράπεζας Πειραιώς, της MIG και του Υγεία κατέθεσε την περασμένη Παρασκευή η Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών, εταιρεία που ελέγχει τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, δηλώνοντας ότι “δολίως και επί μακρόν παραπλανηθήκαμε αναφορικά με τη διαδικασία πώλησης του Θεραπευτηρίου Υγεία”.

Με την αγωγή, ζητείται να ακυρωθεί η πώληση του Υγεία και να μην επαναληφθεί η διαδικασία, καθώς θεωρεί πως ό,τι έχει πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα, είναι παράτυπο.

Όπως αναφέρθηκε σε ενημερωτική συνάντηση, χθες, η G. Apostolopoulos Holdings SA επέλεξε την οδό της δικαιοσύνης διότι θεωρεί ότι αποκλείεται από την διαδικασία πώλησης του Υγεία.

“Ζητάμε από την Πειραιώς και από τη MIG, κατά τον ίδιο τρόπο που επέλεξε να πουλήσει το Ντυνάν, να κάνει το ίδιο και για το Υγεία. Οι πωλητές οφείλουν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για τους μετόχους τους. Πόσο μάλλον όταν η Πειραιώς και κάθε τράπεζα έχει διασωθεί με λεφτά του ελληνικού δημοσίου και ελέγχεται από το ΤΧΣ. Δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, αλλά μια ισότιμη αντιμετώπιση. Κατ’ ελάχιστο ζητάμε να μας δοθεί η δυνατότητα να καταθέσουμε προσφορά, όχι όμως στο πλαίσιο που ακολουθείται μέχρι σήμερα, καθώς αυτή θεωρούμε ότι είναι παράτυπη”, ανέφερε η διοίκηση της Ιατρικό Αθηνών και πρόσθεσε ότι υπάρχουν και άλλες προτάσεις οι οποίες αγνοούνται. Συμπλήρωσε δε, πως αν πραγματοποιηθεί διαγωνισμός, το τίμημα θα μεγιστοποιηθεί προς όφελος όλων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει πως το 5,18% που κατέχει η Αποστολόπουλος Συμμετοχών, της δίνει δικαιώματα που σκοπεύει να ασκήσει μέχρι τέλους.

Η Τράπεζα Πειραιώς
“Η Τράπεζα δεν έχει καμία ανάμιξη στις αποφάσεις της εταιρείας MIG”.

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κύκλοι της Τράπεζας Πειραιώς, με αφορμή την αγωγή που κατέθεσε η Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών, βασικός μέτοχος του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών κατά των διοικήσεων του νοσοκομείου Υγεία, του Ομίλου MIG και της Τράπεζας Πειραιώς, ζητώντας τον τερματισμό της επιχειρούμενης πώλησης του νοσοκομείου Υγεία στον επενδυτικό όμιλο CVC Capital.

“Η MIG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο και έχει δική της διοίκηση” ανέφεραν επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ οι ίδιοι κύκλοι, συμπληρώνοντας ότι “η Τράπεζα θα σταθμίσει της ενέργειές της με στόχο την προάσπιση των συμφερόντων της”.