Αποστολόπουλος Συμμετοχών: Πρόταση εξαγοράς του Υγεία μέσω αμερικανικού fund

Λίγο πριν το “νήμα” της εξαγοράς του Υγεία από την CVC Capital, η Αποστολόπουλος Συμμετοχών κατέθεσε στο ΔΣ της MIG, επίσημη πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών του Διαγνωστικού & Θεραπευτικού Κέντρου Αθηνών Υγεία Α.Ε.

Η MIG, διευκρίνισε ότι η συναλλαγή για την πώληση του συνόλου της συμμετοχής της στο ΔΘΚΑ Υγεία, κατόπιν της ανακοινωθείσας την 21.5.2018 δεσμευτικής προσφοράς της «HELLENIC HEALTHCARE S.A R.L.» (η οποία ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της «CVC CAPITAL PARTNERS»), δεν έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα.

Στο μεταξύ, το Σάββατο 30/06/2018, η Γ. Αποστολόπουλος Εταιρία Συμμετοχών κατέθεσε στο ΔΣ της MIG επίσημη πρόταση εξαγοράς του συνόλου των μετοχών του Υγεία, προς 0,95 € ανά μετοχή, τοις μετρητοίς, πρόταση υποστηριζόμενη από το μεγάλο Αμερικανικό Fund H.I.G. Σημειώνεται ότι η τιμή είναι υψηλότερη από το αντίστοιχο τίμημα που έχει προσφερθεί από το κερδοσκοπικό fund CVC.

Όπως ανακοίνωσε η Αποστολόπουλος Συμμετοχών, βασικός στόχος και επιδίωξή της είναι η διατήρηση της Ελληνικότητας του κλάδου υγείας, η προάσπιση της Ελληνικής ιατρικής και η διατήρηση του υψηλού επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών υγείας προς τον Έλληνα ασθενή, με παράλληλη διασφάλιση των υφισταμένων σχέσεων και συνθηκών συνεργασίας με τους συνεργάτες Ιατρούς και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σχετικά με την πρόταση εξαγοράς, η MIG με ανακοίνωσή της στο Χ.Α. επιβεβαίωσε την κίνηση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών, επισημαίνοντας ότι έλαβε το Σάββατο, 30.6.2018 μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εταιρία «Γ. Αποστολόπουλος Συμμετοχών Α.Ε.» («Αποστολόπουλος Συμμετοχών») πρόταση εξαγοράς του συνολικού πακέτου μετοχών της MIG στο «Διαγνωστικό και Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών Υγεία Α.Ε.» («Υγεία») με τιμή αναφοράς €0,95 ανά μετοχή υπό την αίρεση διενέργειας σχετικού οικονομικού και νομικού ελέγχου του Υγεία.
Η πρόταση εξαγοράς βασίζεται σε μη δεσμευτική προσφορά για την χρηματοδότηση της πρότασης από την «H.I.G. Capital International».
Καταλήγοντας η MIG σημείωσε πως η πρόταση της Αποστολόπουλος Συμμετοχών θα τεθεί υπόψιν των αρμοδίων οργάνων της MIG τα οποία θα λάβουν σχετικές αποφάσεις για την περαιτέρω διαδικασία.

Στο μεταξύ, την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Γιώργος Αποστολόπουλος, πρόεδρος της Ιατρικό Αθηνών, προχώρησε στην εξαγορά 6000 κοινών ονομαστικών μετοχών του Ιατρικού Αθηνών, συνολικής καθαρής αξίας 7.928,05 ευρώ.