Ασκηθείτε για καλύτερο σεξ

Το σεξ είναι μια αναμφισβήτητα ανταποδοτική μορφή άσκησης. Αλλά αν είναι ο μόνος τύπος άσκησης που κάνετε, πιθανότατα δεν θα αξιοποιήσετε στο έπακρο την προπόνησή σας. Η τακτική άσκηση έξω από το υπνοδωμάτιο θα κάνει περισσότερα από το να βελτιώσει την υγεία και τη διάθεσή σας. Από πολλές απόψεις, είναι βέβαιο ότι θα βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή.

Μια μόνο καλή προπόνηση μπορεί να προετοιμάσει το σώμα για σεξ. Όταν αυξάνεται η ροή του αίματος σας είναι πιο εύκολη η διέγερση.  Φυσικά, όποιος έχει ρομαντικά σχέδια για το βράδυ θα πρέπει να προσπαθήσει να εξοικονομήσει τουλάχιστον λίγη ενέργεια. Οι άνθρωποι που ασκούνται με εμμονή μπορεί να μην έχουν όρεξη να κάνουν τίποτα άλλο παρά να κοιμούνται όταν γυρίζουν σπίτι.

Μακροπρόθεσμα, η υπερβολική άσκηση – όπως η προπόνηση για ένα τρίαθλο – μπορεί να επιβραδύνει την παραγωγή ορμονών του φύλου τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες, δυνητικά μετατοπίζοντας τη σεξουαλική ορμή σε χαμηλή ταχύτητα. Οι συνέπειες μπορεί να είναι ιδιαίτερα σοβαρές για τις γυναίκες.  Η άσκηση που απαιτεί αυστηρή προπόνηση, όπως το υπερβολικό τρέξιμο σε μεγάλες αποστάσεις, «μπορεί να κλείσει τις ωοθήκες μιας γυναίκας», λέει. Θα σταματήσει την ωορρηξία και την έμμηνο ρύση και θα χάσει επίσης το ενδιαφέρον της για το σεξ.

Άσκηση στο πέρασμα των αιώνων

Είτε είστε στις αρχές της δεκαετίας των 20 είτε στις αρχές των 80, η τακτική και λογική άσκηση μπορεί μόνο να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή. Μια έρευνα σε περισσότερους από 400 φοιτητές που δημοσιεύτηκε στο Electronic Journal of Human Sexuality διαπίστωσε ότι οι νέοι που ασκούνται τακτικά είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με την ελκυστικότητά τους και τη σεξουαλική τους λειτουργία.

Τα οφέλη μπορεί να είναι ακόμη πιο δραματικά όσο μεγαλώνουν οι άνθρωποι. Μια μελέτη σε περισσότερους από 30.000 άνδρες ηλικίας 50 ετών και άνω διαπίστωσε ότι η τακτική έντονη άσκηση σχετίζεται με 30 τοις εκατό χαμηλότερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας (ΣΔ), σε σύγκριση με τους άνδρες που ασκούνταν ελάχιστα ή καθόλου. Η ίδια μελέτη βρήκε επίσης υψηλά ποσοστά ΣΔ σε άνδρες που παρακολουθούν πολύ τηλεόραση.

Ως επί το πλείστον, δεν χρειάζεται να προσαρμόσετε τη ρουτίνα άσκησής σας στη σεξουαλική σας ζωή. Οποιαδήποτε άσκηση κάνετε — περπάτημα ή κολύμπι, άρση βαρών ή ποδηλασία — θα σας βοηθήσει. Οι γυναίκες μπορεί να θέλουν να δοκιμάσουν ασκήσεις Kegel, οι οποίες ενισχύουν τους μύες του πυελικού εδάφους. 

Θυμηθείτε λοιπόν, η άσκηση είναι απαραίτητη για την καλή υγεία. Και όπως και να το δεις, το να είσαι υγιής είναι σέξι.