Έχει σημασία το μέγεθος του προφυλακτικού;

Η αγορά προφυλακτικών μπορεί να σας φαίνεται δύσκολη.  Υπάρχουν πολλές μάρκες διαθέσιμες, κάθε μάρκα έχει πολλά διαφορετικά στυλ και υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη.Τα προφυλακτικά, συνήθως κατασκευασμένα από λατέξ αλλά μερικές φορές κατασκευασμένα από πολυουρεθάνη ή άλλα υλικά, ταξινομούνται ως ιατροτεχνολογικά προϊόντα, επομένως πρέπει να πληρούν τα πρότυπα που ρυθμίζονται από ομάδες όπως ο Διεθνής Οργανισμός Τυποποίησης (ISO) και η Αμερικανική Εταιρεία Δοκιμών και Υλικών ( ASTM).Το ISO, για παράδειγμα, υποβάλλει τα προφυλακτικά σε δοκιμές “έκρηξης αέρα” και “ηλεκτρικά” για να βεβαιωθεί ότι τα προφυλακτικά δεν έχουν τρύπες και δεν σπάνε. Το ISO επιβάλλει επίσης ένα πρότυπο πάχους και θέτει απαιτήσεις για τη διάρκεια ζωής των προφυλακτικών.

Ωστόσο, το πιο αναφερόμενο πρόβλημα με τα προφυλακτικά είναι η εφαρμογή τους. Έως και το 50% των ανδρών πιστεύει ότι τα προφυλακτικά που χρησιμοποιούν δεν ταιριάζουν.

Μια πρόσφατη έρευνα ζήτησε από άνδρες να πουν τα παράπονά τους σχετικά με την εφαρμογή των προφυλακτικών τους. Σχεδόν το ένα τρίτο από αυτούς είπε ότι το προφυλακτικό τους ήταν πολύ σφιχτό. Άλλοι είπαν ότι ήταν πολύ μακριά, πολύ κοντά ή πολύ χαλαρά.Η ολίσθηση και το σπάσιμο — επίσης πράγματα που σχετίζονται με το μέγεθος — ήταν επίσης κύριες ανησυχίες, αν και η έρευνα λέει ότι το καθένα συμβαίνει λιγότερο από το 10% των περιπτώσεων.Οι άνδρες έχουν αναφέρει και άλλα προβλήματα. Μερικοί λένε ότι το σεξ δεν είναι τόσο καλό όταν φορούν ένα. Άλλοι παραπονιούνται για ερεθισμό, δυσκολία στη διατήρηση της στύσης ή ότι τα προφυλακτικά τους στεγνώνουν κατά τη διάρκεια του σεξ.

Υπάρχει σωστό μέγεθος;

Το μέσο μέγεθος πέους είναι κάπου μεταξύ 5 και 7 ίντσες μήκος και 3,5 έως 6 ίντσες στην περιφέρεια, αν και το μέγεθος του πέους ποικίλλει.

Όσον αφορά τα μεγέθη των προφυλακτικών, τόσο το ISO όσο και το ASTM ορίζουν το ελάχιστο μήκος για ένα προφυλακτικό σε περίπου 6,3 ίντσες. Τα περισσότερα είναι περίπου 7 ίντσες και πολλά έχουν επιπλέον χώρο σε μια άκρη “δεξαμενής” για να πιάσουν σπέρμα .

Ορισμένοι κατασκευαστές προσφέρουν προφυλακτικά σε πολλά μεγέθη. Έτσι, για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη σωστή εφαρμογή και αίσθηση, μπορεί να θέλετε να κάνετε μια μέτρηση. Εάν το κάνετε, οι περισσότεροι ειδικοί προτείνουν να το κάνετε ενώ το πέος σας είναι όρθιο, από την επάνω πλευρά.Οι ειδικοί λένε ότι τα περισσότερα προφυλακτικά λειτουργούν καλά για τους περισσότερους άνδρες. Αλλά αν πιστεύετε ότι το δικό σας δεν είναι σωστό, είναι λιγότερο πιθανό να χρησιμοποιήσετε ένα.