Έφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Γιαννακόπουλος

Τη μάχη για τη ζωή έχασε σήμερα, σε ηλικία 88 ετών, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, συνιδρυτής της ΒΙΑΝΕΞ.

Όπως ανακοινώθηκε από το “Υγεία” ο Θανάσης Γιαννακόπουλος κατέληξε, μετά από μακρά νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. “Είχε υποστεί βαρύ θρομβωτικό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο από το οποίο, παρά την έγκαιρη και επιτυχή θρομβεκτομή, δεν μπόρεσε να συνέλθει”.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος ήταν ο δεύτερος από τα αδέλφια που, που με επικεφαλής τον πατριάρχη της οικογένειας, Παύλο, δημιούργησαν τη μεγαλύτερη ελληνική φαρμακοβιομηχανία, τη ΒΙΑΝΕΞ. Μαζί μοιράστηκαν και την αγάπη τους για τον Παναθηναϊκό, του οποίου υπήρξε και πρώην πρόεδρος, στο μπάσκετ, βόλεϊ και ερασιτέχνη.

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931. Όπως και ο Παύλος, φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και από μικρή ηλικία μαθήτευσε και αυτός στο φαρμακείο του πατέρα τους, του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Η ιστορία της οικογένειας Γιαννακόπουλου ξεκίνησε στο φαρμακείο της οδού Πειραιώς το 1924 και συνεχίστηκε με σειρά επιτυχιών στην επιχειρηματική και αθλητική ζωή του τόπου.

Τελευταία, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχε τη θέση του προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, μετά την απώλεια του Παύλου Γιαννακόπουλου.

Ο υπουργός Υγείας

Συλλυπητήριο μήνυμα για τον θάνατο του Θανάση Γιαννακόπουλου έστειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, στο οποίο ανέφερε: “Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες επιχειρηματίες στο χώρο του φαρμάκου. Ξεκινώντας από το φαρμακείο του πατέρα του, εξελίχθηκε σε έναν ισχυρό παράγοντα της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας και της παραγωγικής οικονομικής δραστηριότητας της χώρας. Ξεχωριστός επίσης ήταν ο ρόλος του και στο χώρο του αθλητισμού. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους οικείους του και στους ανθρώπους της επιχείρησής του”.