Ευρωκλινική: Δωρεάν εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζουν οι σημαντικότερες ΜΚΟ στην Αττική

Την κάλυψη των εξωνοσοκομειακών αναγκών των παιδιών της Κιβωτού του Κόσμου, της Ένωσης Μαζί για το Παιδί και του Χαμόγελου του Παιδιού στην Αττική, από 1ης Ιουλίου και για ένα έτος, αποφάσισε ο Όμιλος Ευρωκλινικής, με αφορμή τα 20 χρόνια λειτουργίας του.

Την ανακοίνωση έκανε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ευρωκλινικής κ. Αντώνης Βουκλαρής σε συνέντευξη Τύπου στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, στην οποία συμμετείχαν και εκπρόσωποι των τριών ΜΚΟ που στηρίζουν τα παιδιά.

Όπως τόνισε ο κ. Βουκλαρής, “η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε από τη Διοίκηση του Ομίλου, ως μία πράξη ευθύνης απέναντι στην κοινωνία, ένα αυτονόητο χρέος των εταιριών που αναπτύσσονται και προοδεύουν”.

Δίνοντας την εικόνα της αγοράς, ο κ. Βουκλαρής σημείωσε πως το 60-70% των περιστατικών νοσηλείας καλύπτονται από τα δημόσια νοσοκομεία, και το υπόλοιπο από τον ιδιωτικό τομέα, ενώ σε ότι αφορά τις διαγνωστικές εξετάσεις, το 70-80% καλύπτεται από ιδιωτικές δομές. Η δυνατότητα της Ευρωκλινικής στη διενέργεια εξετάσεων φθάνει τα 250 παιδιά ημερησίως, οπότε εύκολα μπορεί να καλυφθεί η ανάγκη των παιδιών των παραπάνω ΜΚΟ στη διάρκεια του έτους. Το δυσάρεστο βέβαια που επισήμανε ήταν ότι προ κρίσης, το 2009 οι γεννήσεις έφθαναν τις 120.000 παιδιά κατ΄ έτος, ενώ τώρα έχουν περιοριστεί στις 90.000 γεννήσεις.

Καταλήγοντας ο κ. Βουκλαρής, δήλωσε με αφορμή τα 20 χρόνια από την ίδρυση της Ευρωκλινικής Αθηνών: “Πιστεύουμε ότι κάθε οργανισμός που αναπτύσσεται και προοδεύει έχει χρέος να επιστρέφει στην κοινωνία στην οποία λειτουργεί ένα μέρος από όσα πέτυχε. Έτσι και εμείς επιστρέφουμε στο πιο ευαίσθητο κομμάτι της κοινωνίας μας – στα παιδιά – σε συνεργασία με τους πιο άξιους αρωγούς και συμπαραστάτες παιδιών στην Ελλάδα. Είναι ελάχιστη η συνεισφορά μας μπροστά στο τεράστιο έργο που επιτελούν και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που μας δίνουν τη δυνατότητα να συμμετέχουμε σε αυτό”.

Ο πατήρ Αντώνιος με μήνυμά του, ευχαρίστησε και συνεχάρη θερμά από καρδιάς τον Όμιλο Ευρωκλινικής για την προθυμία του να συνδράμει την Κιβωτό του Κόσμου στο έργο της: «Η ευαισθησία που έχει επιδείξει ο Όμιλος Ευρωκλινικής και ο τρόπος που έχει αγκαλιάσει τα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου έχει ανεκτίμητη αξία για μας και ευχόμαστε να βρει μιμητές, αφού έτσι νοηματοδοτείται η έννοια της κοινωνικής αλληλεγγύης στους δύσκολους καιρούς μας. Κάθε χρόνο η Κιβωτός του Κόσμου χρειάζεται αιματολογικές και διαφόρων ειδών εξετάσεις για τα παιδιά που στηρίζει κι επομένως είναι πάρα πολύ σημαντική η βοήθεια της Ευρωκλινικής και η ομόθυμη συστράτευση όλων των ανθρώπων της στο έργο της Κιβωτού. Ευχαριστούμε θερμά από καρδιάς για μία ακόμη φορά και για τη συμπαράστασή σας στον αγώνα μας να βοηθήσουμε, γαληνέψουμε και να δώσουμε στα παιδιά μας τη χαμένη τους παιδικότητα.»

Η κ.Αλεξάνδρα Μαρτίνου, πρόεδρος της Ένωσης«Μαζί για το Παιδί», δήλωσε: «Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Όμιλο της Ευρωκλινικής για αυτήν την τόσο ουσιαστική προσφορά στα παιδιά και τις οικογένειες που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί». Πρόκειται για μια ενέργεια που δίνει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα υγείας παιδιών που προέρχονται από οικογένειες με χαμηλό εισόδημα ή ανασφάλιστες. Με τη στήριξη της Ευρωκλινικής αυτές οι οικογένειες ανακουφίζονται έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας καίριες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών τους.»

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Ευρωκλινική που πιστή στις Αξίες και την Αποστολή της αναλαμβάνει να καλύπτει τις ιατρικές εξετάσεις των παιδιών που μεγαλώνουν στα πέντε Σπίτια μας στην Αττική. Είναι σημαντικό, στην προσπάθεια μας να εξασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο στα παιδιά που μεγαλώνουν στα σπίτια μας, να έχουμε αυτή την ουσιαστική υποστήριξη στον τόσο κρίσιμο τομέα της υγείας. Ευχαριστούμε την διοίκηση της Ευρωκλινικής και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της και ευχόμαστε αυτή να είναι η αρχή μίας πολυετούς συνεργασίας για τα παιδιά που καθημερινά στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού».