Γιατί οι Αμερικάνοι προγραμματίζουν… πότε θα κάνουν σεξ;

Ο πολυάσχολος τρόπος ζωής έχει μεγάλο αντίκτυπο στον μέσο Αμερικανό… ειδικά στην κρεβατοκάμαρα. Σύμφωνα με μια νέα έκθεση, ένας μεγάλος αριθμός ενηλίκων αναγκάζεται να προγραμματίσει σεξ λόγω της πολύ έντονης ρουτίνας τους.

Η έρευνα, που διεξήχθη από τον ιστότοπο σεξουαλικών παιχνιδιών EdenFantasys, επιχείρησε να εξετάσει την μεταβαλλόμενη σεξουαλική κουλτούρα στις ΗΠΑ, με ένα δείγμα 2.000 ατόμων σε σχέσεις που απάντησαν σε ένα ερωτηματολόγιο που τους ζητούσε να αναφέρουν λεπτομερώς τα ενδιαφέροντά τους, τις αναστολές και τις βασικές προοπτικές τους για την πράξη.

Τα αποτελέσματα αποκαλύπτουν ότι κατά μέσο όρο, τα ζευγάρια κάνουν 69 λεπτά σεξ την εβδομάδα, περίπου εννέα φορές το μήνα. Ενώ ένα  3% ισχυρίστηκε ότι συνευρίσκεται 30 φορές το μήνα, ενώ ένα 60% δηλώνει δυσαρεστημένο με τον χρόνο που αφιερώνει κάνοντας έρωτα, με τους περισσότερους να κατηγορούν για αυτό, την πολυάσχολη ρουτίνα τους και την ύπαρξη παιδιών.

Αυτά τα αποτελέσματα απηχούν εκείνα μιας μελέτης που δημοσιεύθηκε το 2017 στο Archives of Sexual Behavior , η οποία αποδίδει στην ηλικία μια πτώση της συνουσίας σε ολόκληρη τη χώρα. «Η ηλικία είχε ισχυρή επίδραση στη σεξουαλική συχνότητα: Οι Αμερικανοί στα 20 τους έκαναν σεξ κατά μέσο όρο περίπου 80 φορές το χρόνο, σε σύγκριση με περίπου 20 φορές το χρόνο για εκείνους στα 60 τους», ανέφερε η έρευνα, που χρονολογείται από το 1989 έως το 2014.

«Τα αποτελέσματα υποδεικνύουν ότι οι Αμερικανοί κάνουν σεξ λιγότερο συχνά λόγω δύο βασικών παραγόντων: ενός αυξανόμενου αριθμού ατόμων χωρίς σταθερό ή συζυγικό σύντροφο και μιας μείωσης της σεξουαλικής συχνότητας μεταξύ αυτών που έχουν σύντροφο».

Παρά την πτώση των αριθμών, περισσότεροι από τους μισούς από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην πρόσφατη έρευνα είπαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες …  

Το 52% είπε ότι προγραμματίζει συνεδρίες σεξ, με το Σάββατο το βράδυ να είναι η ώρα της επιλογής τους. Το 5% ισχυρίστηκε ότι τους άρεσε να προγραμματίσουν ένα ραντεβού πριν από την πράξη.

«Όπως είπε κάποτε ο B Franklin, αν και για μια διαφορετική περίσταση: «Αποτυγχάνοντας να προετοιμαστείς, προετοιμάζεσαι να αποτύχεις», είπε ένας εκπρόσωπος της EdenFantasys. «Μην απορρίπτετε ή υποτιμάτε το μέρος του προγραμματισμού στις σεξουαλικές σας δραστηριότητες. Να είστε ευφάνταστοι, στοργικοί αλλά και διεξοδικοί και προετοιμασμένοι.

«Ανοίξτε τις συζητήσεις με τον σύντροφό σας και ο προγραμματισμός είναι μια λύση για τη μακροπρόθεσμη σεξουαλική σας ζωή, παραμένοντας φρέσκια, συναρπαστική και γεμάτη ευχάριστες ανακαλύψεις».

Αλλά για πολλούς, το θέμα δεν είναι απλώς να γυμναστούν. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ενδιαφέρεται να δοκιμάσει μερικές από τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους . Το 29% ήθελε να δοκιμάσει πρωκτικό σεξ με τον σύντροφό του, το 24% ενδιαφερόταν για το παιχνίδι ρόλων, ενώ το 14% ήθελε να ακολουθήσει το δρόμο των 50 Αποχρώσεων του Γκρι και να δοκιμάσει ολόκληρη την κυρίαρχη-υποχωρητική πράξη.