Γιατί βγάζω κολπικά αέρια κατά τη διάρκεια του σεξ; Είναι φυσιολογικό αυτό;

Το κολπικό αέριο, ή “queefing”, είναι όταν ο αέρας παγιδεύεται μέσα στον κόλπο. Μόλις παγιδευτεί ο αέρας, τελικά θα απελευθερωθεί από τον κόλπο και μπορεί να προκαλέσει έναν ήχο παρόμοιο με τον κοινό μετεωρισμό από το ορθό.  Αυτό είναι ένα απολύτως φυσιολογικό πράγμα που συμβαίνει στους ανθρώπους όλη την ώρα κατά τη διάρκεια του σεξ.   

Ο ήχος που ακούτε είναι αέρας που εισέρχεται στον κόλπο και ωθείται προς τα έξω.   Το σεξ περιλαμβάνει σώματα, και τα σώματα κάνουν περίεργα πράγματα μερικές φορές. Ακόμα κι αν αυτό που ακούγεται σας φέρνει σε δύσκολη θέση, σκεφθείτε οτι είναι απλώς αέρας που βγαίνει. Μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια του σεξ, των διατάσεων ή της άσκησης. Κατά τη διάρκεια του σεξ, τα δάχτυλα ή το πέος μπορεί να παγιδεύουν αέρα μέσα στον κόλπο όταν κινούνται μέσα και έξω. Αυτό μπορεί να συμβεί σε ορισμένες θέσεις περισσότερο από άλλες, επομένως μπορεί να παρατηρήσετε ότι συμβαίνει μερικές φορές, αλλά όχι όλη την ώρα.

Είναι συνήθως ένα φυσιολογικό περιστατικό και σπάνια αποτελεί ένδειξη σοβαρής ανησυχίας για την υγεία. Ωστόσο, μπορεί είτε να είναι παροδικό περιστατικό είτε να είναι σύμπτωμα μιας ιατρικής κατάστασης που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ας δούμε τις αιτίες και πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια. 

Αιτίες κολπικών αερίων

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα που μπορούν να προκαλέσουν κολπικά αέρια. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις διάφορες αιτίες, καθώς ορισμένες πρέπει να αντιμετωπιστούν από έναν επαγγελματία ιατρό. Μερικές από αυτές τις αιτίες περιλαμβάνουν:

Σεξουαλική δραστηριότητα 

Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι μια κοινή αιτία κολπικών αερίων. Η κίνηση του πέους μέσα και έξω από τον κόλπο μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει την είσοδο αέρα και στη συνέχεια να παγιδευτεί. Όταν οι μύες σας τεντωθούν από έναν οργασμό ή όταν αφαιρεθεί το πέος, τότε τα αέρια θα απελευθερωθούν. Αυτό μπορεί να προκαλέσει θόρυβο και να αισθάνεται σαν φυσαλίδες.

Δυσλειτουργία του πυελικού εδάφους

Ενώ ο κολπικός θόρυβος δεν είναι ένα από τα κύρια συμπτώματα της δυσλειτουργίας του πυελικού εδάφους, μελέτες έχουν δείξει ότι ο κολπικός θόρυβος μπορεί να είναι αποτέλεσμα αυτού.

Κολπικό συρίγγιο

Το κολπικό συρίγγιο είναι μια ανώμαλη, κοίλη οδός μεταξύ του κόλπου σας και ενός άλλου εσωτερικού κοιλιακού ή πυελικού οργάνου. Είναι μια πιθανή αιτία για κολπικά αέρια που δεν σχετίζονται άμεσα με τη σεξουαλική δραστηριότητα.  

Πρόληψη κολπικών αερίων

Δεν υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να αποτρέψετε τα κολπικά αέρια. Είναι συνήθως ένα σύμπτωμα άλλων καταστάσεων ή ένα φυσικό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας. Ωστόσο, υπάρχουν θεραπείες και χειρουργικές επεμβάσεις που μπορούν να διορθώσουν την αιτία. Ακόμη και σε κολπικά αέρια που εμφανίζονται λόγω σεξουαλικής δραστηριότητας, μπορεί να υπάρχουν μη χειρουργικές επιλογές θεραπείας που θα μπορούσαν να βοηθήσουν να σταματήσει να συμβεί. Συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας 

γυναίκες και σεξενδιαφέρον για σεξοφέλη του σεξ