Γυναικείος οργασμός: Τι τον “απογειώνει”. Νέα μελέτη

Στο εναγώνιο κυνήγι του γυναικείου οργασμού η νέα μελέτη αποκαλύπτει ότι η κάνναβη (μαριχουάνα) είναι αυτή, που “εκτοξεύει” την ικανοποίηση στο σεξ, αυξάνοντας την ερωτική επιθυμία και την σεξουαλική ικανοποίηση.

Η μελέτη έδειξε ότι οι γυναίκες, που έκαναν χρήση μαριχουάνας πριν από το σεξ, ήταν δυο φορές πιο πιθανό να έχουν πολύ δυνατούς οργασμούς.

Οι γυναίκες, που έπαιρναν τακτικά κάνναβη, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να έχουν ικανοποιητικούς οργασμούς, σε σύγκριση με όσες έκαναν περιστασιακή χρήση.

Η μελέτη εξέτασε 373 γυναίκες ασθενείς σε μαιευτική και γυναικολογική κλινική του Ιατρικού Κέντρου στο Saint Louis του Missouri. Συνολικά 127 γυναίκες (ποσοστό 34%) ανέφεραν ότι χρησιμοποιούν μαριχουάνα πριν από τη σεξουαλική δραστηριότητα.

Παρά το γεγονός ότι η κάνναβη θεωρείται από επιστήμονες ότι δρα στον λεγόμενο κανναβινοειδή υποδοχέα στον εγκέφαλο, ο οποίος σχετίζεται με τη σεξουαλική λειτουργία, ο ρόλος της στην ευχαρίστηση των γυναικών κατά τη σεξουαλική επαφή και γενικά στη σεξουαλική υγεία δεν είχε γίνει αντικείμενο μελέτης.

Εξάλλου εδώ και καιρό η μαριχουάνα έχει συνδεθεί με την αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας μεταξύ των εφήβων – με τρόπο ανάλογο του αλκοόλ και των λεγόμενων ναρκωτικών ψυχαγωγίας. Επιπλέον παλαιότερες έρευνες έχουν συνδέσει τη μαριχουάνα με το μη ασφαλές σεξ και με τα υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών.

Αλλά αυτή η μελέτη, με επικεφαλής την Dr Becky Lynn της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Saint Louis, επικεντρώθηκε στη σχέση μεταξύ της χρήσης κάνναβης και της ικανοποίησης των γυναικών από τη σεξουαλική τους ζωή, στην σεξουαλική ορμή, στους οργασμούς, στη λίπανση του κόλπου και στον πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή.

Συνολικά 197 γυναίκες, που συμμετείχαν στη μελέτη (περίπου το 52%), δεν έκαναν χρήση κάνναβης. Άλλες 49 γυναίκες (13%) έκαναν χρήση, αλλά όχι πριν από τη σεξουαλική πράξη.

Μερίδα επιστημόνων, σχολιάζοντας τα ευρήματα, δήλωσε ότι είναι η πρώτη φορά που τα ναρκωτικά δεν διερευνώνται ως παράγοντες κινδύνου στο σεξ, όπερ σημαίνει πως “οι καιροί αλλάζουν”, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που χρησιμοποίησαν κάνναβη πριν από το σεξ φαίνονταν να έχουν περισσότερη λίπανση στον κόλπο και να αισθάνονται λιγότερο πόνο κατά τη σεξουαλική επαφή, από τις υπόλοιπες. Ωστόσο οι διαφορές ήταν πολύ μικρές, για να αποκλείσουν την πιθανότητα να είναι τυχαίο το συγκεκριμένο εύρημα.