Institute of Life – Μητέρα: Σύμπραξη με στόχο την ανάπτυξη στον ιατρικό τουρισμό

Συνεργασία για την δημιουργία μιας από τις πιο εξειδικευμένες μονάδες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής της Ευρώπης, ανακοίνωσαν το νοσοκομείο Μητέρα, μέλος του Ομίλου Υγεία και το Institute of Life.

Η επένδυση προβλέπει αναδιοργάνωση και πλήρη ανακαίνιση της Μονάδας Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μητέρα, με στόχο την ανάπτυξη των παρεχομένων υπηρεσιών στο πλαίσιο του Ιατρικού Τουρισμού.

Πρώτος στόχος της νέας μονάδας θα είναι πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία.

Η Institute of Life Μητέρα, στελεχώνεται από εξειδικευμένο ιατρικό, και νοσηλευτικό προσωπικό και κορυφαίους εμβρυολόγους, διατροφολόγους και επιστήμονες ψυχικής υγείας, με πολυετή πείρα. Διαθέτει μοντέρνες εγκαταστάσεις και άνετους ειδικά διαμορφωμένους χώρους, καθώς και ένα υπερσύγχρονο εμβρυολογικό εργαστήριο, εξοπλισμένο με την πιο σύγχρονη τεχνολογία στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.

Αναφερόμενος στη νέα σύμπραξη, ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Υγεία κ. Ανδρέας Καρταπάνης, σημείωσε: «Ο Όμιλος Υγεία αποτελεί σημείο αναφοράς στην Ελλάδα, στον τομέα της υγείας. Στη Μονάδα Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής του Μητέρα, ο εξοπλισμός, οι δικλίδες ασφαλείας, οι διαδικασίες, και πάνω απ’ όλα οι έμπειροι εμβρυολόγοι που τη στελεχώνουν, αποτελούν τους παράγοντες που την καθιστούν μία από τις καλύτερες Μονάδες στην Ευρώπη. Στόχος μας είναι, η μονάδα Institute of Life Μητέρα να αποτελέσει κέντρο αναφοράς, για Έλληνες και διεθνείς ασθενείς, που αντιμετωπίζουν θέματα υπογονιμότητας».

Παράλληλα ο κ. Καρταπάνης επεσήμανε τις προοπτικές του ιατρικού τουρισμού -ιδίως από πολυπληθείς χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία- σημειώνοντας ότι το Μητέρα θα συμμετέχει σε σχετική έκθεση στην Ινδία. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στη χώρα των 1,2 δις. κατοίκων, ακόμη και το 1% αυτών να ενδιαφερθεί, αποτελεί μια σημαντική ευκαιρία.