Κοινοί σεξουαλικοί τραυματισμοί και άλλοι κίνδυνοι

Το σεξ είναι πραγματικά απόλαυση αλλά μερικές λανθασμένες κινήσεις μπορεί να σας προκαλέσουν πόνο.

Υπάρχουν τραυματισμοί που μπορούν να συμβούν και να σας δημιουργήσει πρόβλημα. Προχωρήστε αργά και μάθετε τα όριά σας για να αποφύγετε αυτούς τους συνήθεις σεξουαλικούς τραυματισμούς και άλλους κινδύνους.

Αν στο σεξ χρησιμοποιήσετε ένα τραχύ ή ένα ξένο αντικείμενο (όπως ένα δονητή) μπορεί να σχίσει τον ευαίσθητο ιστό μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό. Αυτό μπορεί να είναι επώδυνο και μπορεί να αιμορραγήσετε. Εάν πονάει, ο γιατρός σας μπορεί να συνταγογραφήσει μια αναλγητική κρέμα. Μην βάζετε τίποτα μέσα στον κόλπο ή τον πρωκτό σας μέχρι να επουλωθεί η περιοχή. Χρησιμοποιήστε ένα λιπαντικό κάθε φορά που κάνετε σεξ για να αποφύγετε τραυματισμούς στο μέλλον.

Μπορείτε να σπάσετε το πέος σας εάν το λυγίσετε πολύ ή το χτυπήσετε δυνατά στη λεκάνη του συντρόφου σας όταν γλιστρήσετε έξω ενώ πιέζετε. Αυτό διαφέρει από ένα σπασμένο δάχτυλο ή δάκτυλο. Αυτό συμβαίνει επειδή το πέος σας δεν έχει κόκαλα. Αντίθετα, η δύναμη σπάει έναν από τους δύο κυλίνδρους στο εσωτερικό που γεμίζουν με αίμα κατά τη διάρκεια μιας στύσης. Τα σημάδια ενός κατάγματος πέους είναι ένας ήχος που σκάει, πρήξιμο και έντονο πόνο. Λάβετε ιατρική βοήθεια αμέσως.

Οποιαδήποτε δραστηριότητα όπου κάνετε την ίδια κίνηση ξανά και ξανά — όπως η ώθηση — μπορεί να καταπονήσει έναν μυ. Το να στρίβετε πολύ δυνατά το σώμα σας μπορεί να τραβήξει τους μύες στην κοιλιά ή την πλάτη σας. Κατά τη διάρκεια ενός οργασμού, οι μηροί σας τεντώνονται φυσικά και μπορεί να πονάτε μετά. Οποιοσδήποτε πόνος πρέπει να υποχωρήσει σε μία ή δύο ημέρες. Εάν δεν το κάνει, μπορεί να χρειαστεί να δείτε έναν γιατρό.

Η τριβή από το τρίψιμο σε μια τραχιά επιφάνεια – ας πούμε ένα χαλί ή το πάτωμα – μπορεί να αφήσει γρατζουνιές και εγκαύματα στην πλάτη, τους γλουτούς και τα πόδια σας. Τα εγκαύματα λόγω τριβής μπορεί να είναι πολύ επώδυνα. Ευτυχώς, τα περισσότερα δεν είναι σοβαρά και θα επουλωθούν από μόνα τους σε λίγες μέρες. Για να αποφύγετε ένα από αυτά, βάλτε μια κουβέρτα ως προστατευτικό.

Μερικά ζευγάρια χρησιμοποιούν σεξουαλικά παιχνίδια, όπως δονητές, δονητές, πρωκτικές χάντρες ή άλλα, για να ενισχύσουν την ευχαρίστησή τους. Άλλοι αναζητούν είδη σπιτιού, όπως αγγούρι ή ηλεκτρική οδοντόβουρτσα. Το να παίζεις με παιχνίδια είναι απολύτως φυσιολογικό. Προσέξτε μόνο το αντικείμενο που χρησιμοποιείτε να έχει αρκετά φαρδιά βάση ώστε να μην κολλήσει.

Ένα κνησμώδες εξάνθημα ή κάψιμο μετά το σεξ μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία. Λιπαντικά, σπερματοκτόνα, προφυλακτικά, ακόμη και η κολόνια του συντρόφου μπορούν όλα να προκαλέσουν αντιδράσεις σε άτομα που είναι ευαίσθητα σε αυτά. Σπάνια, οι άνθρωποι είναι αλλεργικοί στο σπέρμα. Τα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης συνήθως ξεκινούν περίπου 10 έως 30 λεπτά μετά την επαφή. Μπορούν να διαρκέσουν από ώρες έως μέρες.

Έμφραγμα:  Αυτό είναι πολύ σπάνιο. Εφόσον η καρδιά σας είναι υγιής, δεν υπάρχει λόγος να απέχετε από το σεξ. Μετά από όλα, μετράει ως αερόβια άσκηση, η οποία είναι πραγματικά καλή για την καρδιά σας. Εφόσον μπορείτε να κάνετε άλλες ασκήσεις όπως το περπάτημα ή το τζόκινγκ χωρίς πρόβλημα, θα πρέπει να είστε αρκετά υγιείς για σεξ. Απλώς ελέγξτε πρώτα με τον γιατρό σας εάν έχετε συμπτώματα όπως πόνο στο στήθος, δύσπνοια ή ακανόνιστο καρδιακό παλμό.

Μια γρήγορη κίνηση προς τη σωστή (ή λάθος) κατεύθυνση θα μπορούσε να σας δημιουργήσει πρόβλημα στην πλάτη σας. Το να σηκώσετε τον σύντροφό σας μπορεί επίσης να σας κάνει να υποφέρετε. Προτιμήστε κάθε τέτοια κίνηση να γίνεται αργά. Στηρίξτε τον σύντροφό σας στο κρεβάτι ή σε έναν πάγκο αντί να τον σηκώσετε κατευθείαν ψηλά. Ιδιαίτερα αν έχετε ήδη πόνους στην πλάτη ή την μέση, προσέξτε πολύ.

Τα βακτήρια ζουν συνήθως έξω από τον κόλπο. Κατά τη διάρκεια του σεξ, ένα πέος, ένα δάχτυλο ή ένα σεξουαλικό παιχνίδι μπορεί να δώσει σε αυτά τα μικρόβια μια εύκολη διαδρομή μέχρι την ουρήθρα και στο ουροποιητικό σας σύστημα. Τα σημάδια ότι έχετε ουρολοίμωξη περιλαμβάνουν κάψιμο όταν κατουρείτε και αίμα στα ούρα σας. Για να αποφύγετε μια μόλυνση, ουρήστε αμέσως μετά το σεξ για να ξεπλύνετε τυχόν βακτήρια.

Χωρίς τις κατάλληλες προφυλάξεις, εσείς και ο σύντροφός σας θα μπορούσατε να μεταδώσετε βακτήρια, ιούς και άλλα μικρόβια ο ένας στον άλλο. Σχεδόν 20 εκατομμύρια άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες παθαίνουν ΣΜΝ όπως έρπης, σύφιλη ή γονόρροια κάθε χρόνο. Τα προφυλακτικά είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγετε αυτές τις λοιμώξεις. Το να έχετε μόνο έναν σεξουαλικό σύντροφο μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο.

Τα άτομα με τη σπάνια πάθηση συνδρόμου μεταοργασμικής νόσου,  αναπτύσσουν συμπτώματα που μοιάζουν με γρίπη ή αλλεργία μετά τον οργασμό. Πυρετός, βουλωμένη μύτη, φτέρνισμα, πονοκέφαλος και φαγούρα στα μάτια μπορεί να ξεκινήσουν μέσα σε δευτερόλεπτα ή έως και λίγες ώρες μετά το σεξ. Μπορεί να διαρκέσει για λίγες μέρες. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν τι προκαλεί αυτή την αντίδραση, αλλά είναι πιο συχνή στους άνδρες. Εάν έχετε αυτό το σύνδρομο, φάρμακα για την αλλεργία ή αντικαταθλιπτικά μπορεί να σας βοηθήσουν.

Το σεξ πρέπει να είναι διασκεδαστικό και χαλαρωτικό, αλλά δεν είναι για όλους. Μερικοί άνθρωποι μελαγχολούν μετά το σεξ, ακόμα κι αν αυτό ήταν πολύ καλό.  Μερικοί άνθρωποι μπορεί ακόμη και να θυμώσουν και να επιτεθούν στον σύντροφό τους. Εάν το σεξ είναι ενοχλητικό αντί για ευχάριστο, μιλήστε με το γιατρό σας ή έναν θεραπευτή σχετικά.
Το να αισθάνεστε ένα κάψιμο στον κόλπο ή το πέος σας δεν είναι ποτέ φυσιολογικό — κατά τη διάρκεια του σεξ ή με άλλο τρόπο. Πολλά προβλήματα προκαλούν αίσθημα καύσου. Στις γυναίκες, μπορεί να οφείλεται σε κολπική ξηρότητα από χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Ένας τραυματισμός, μόλυνση ή έλλειψη λίπανσης μπορεί επίσης να προκαλέσει κάψιμο ή πόνο σε κάθε σύντροφο. Το κάψιμο μια στο τόσο δεν είναι πιθανώς λόγος ανησυχίας. Αλλά αν συμβαίνει συχνά με το σεξ, συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
sexσεξουαλικοί τραυματισμοί