Κυκλοφόρησαν τα πρώτα προφυλακτικά σε τόνους δέρματος

Η βρετανική μάρκα σεξουαλικής ευεξίας Roam παρουσίασε μια νέα συλλογή προφυλακτικών σε τέσσερις αποχρώσεις : πρωτότυπο λάτεξ, ανοιχτό καφέ, μεσαίο καφέ και σκούρο καφέ.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι η νέα της σειρά είναι τα πρώτα προφυλακτικά με τόνο δέρματος στον κόσμο.  Τα πολύχρωμα Προφυλακτικά – που κοστίζουν 19 $ για μια συσκευασία των 12, 25 $ για 18 και 44 $ για 36 – θα είναι διαθέσιμα για αγορά σε φαρμακεία σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο και από διαδικτυακούς λιανοπωλητές από τις 17 Απριλίου.  

Σύμφωνα με την εταιρία, «Οι επωνυμίες παλαιού τύπου απέτυχαν να αντιμετωπίσουν τις διαφορετικές ανάγκες όλων των σεξουαλικά ενεργών κοινοτήτων. Η κυκλοφορία των προφυλακτικών μας Skin Tone παρουσιάζει μια επιλογή που δεν υπήρξε ποτέ πριν, μια επιλογή που γιορτάζει την ατομικότητα.»  

Η εταιρία αναφέρει ότι είναι λεπτά, εξαιρετικά ανθεκτικά και λιπασμένα που κάνουν όλους να αισθάνονται άνετα.   Η Roam, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για μεγέθη που περιλαμβάνουν λεπτά, κανονικά και μεγάλα, διαφημίζει τα αντισυλληπτικά της ως «εξαιρετικά λιπαντικά, εξαιρετικά λεπτά, εξαιρετικά ανθεκτικά προφυλακτικά που αισθάνονται υπέροχα και υποστηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και τον πλανήτη».

Τα προφυλακτικά λέγεται επίσης ότι είναι vegan, δερματολογικά ελεγμένα, με ισορροπημένο pH, κατασκευασμένα από φυσικό βιοδιασπώμενο λατέξ και εξαιρετικής ποιότητας καουτσούκ και «χωρίς περιττές χημικές ουσίες».

Η κυκλοφορία των καινοτόμων προφυλακτικών έρχεται καθώς οι ειδικοί προειδοποιούν για αύξηση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών και λοιμώξεων στις ΗΠΑ , σημειώνοντας μια ανησυχητική άνοδο στη Νέα Υόρκη. Τα στατιστικά στοιχεία του οργανισμού δείχνουν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων χλαμυδίων αυξήθηκε περίπου 10% μεταξύ 2020 και 2021, ενώ το ποσοστό των γυναικών που διαγνώστηκαν με πρωτοπαθή και δευτεροπαθή σύφιλη αυξήθηκε σχεδόν κατά 29%.  Σε όλες τις ΗΠΑ, οι νέες λοιμώξεις από σύφιλη αυξήθηκαν κατά 26% το 2021, φτάνοντας τα υψηλότερα ποσοστά από το 1991 και τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από το 1948. Τα κρούσματα HIV αυξάνονται επίσης, αυξημένα κατά  16% πέρυσι .

προφυλακτικά