Λιπαντικά προϊόντα για καλύτερο σεξ;

Όσον αφορά το σεξ, ανεξάρτητα από το τι απολαμβάνετε, συνήθως μπορείτε να παίξετε με τον κανόνα: όσο πιο υγρό, τόσο το καλύτερο.  Και αν συνδέετε το λιπαντικό μόνο με την ξηρότητα του κόλπου, ήρθε η ώρα να αναθεωρήσετε.  Σκεφτείτε λιγότερη τριβή, πιο λείο δέρμα και  καλύτερο σεξ — ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία ή το στάδιο της ζωής σας.

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με μια μελέτη του 2009 στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα με 2.453 γυναίκες, οι συμμετέχουσες ανέφεραν ότι, περισσότερο από το 70 τοις εκατό των περιπτώσεων, το λιπαντικό έκανε το σεξ πιο ευχάριστο και ευχάριστο.

Ένα λιπαντικό προϊόν μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα του sex σε πολλές περιπτώσεις. Πρόκειται για παρεξηγημένα προϊόντα, όπου όταν η συζήτηση έρχεται σε αυτά, ανακαλύπτουμε ότι υπάρχουν πολλά ταμπού. Ας μην ξεχνάμε ότι τα λιπαντικά προϊόντα μπορούν να σώσουν τη σεξουαλική ζωή γυναικών μετά την εμμηνόπαυση, όπου τα προβλήματα ξηρότητας του κόλπου μπορούν να τους στερήσουν τη χαρά του sex. Σημαντικό, ωστόσο, είναι να επιλέξει κανείς το σωστό λιπαντικό για τη σεξουαλική του υγεία.

-Τα είδη των λιπαντικών προϊόντων

Τα είδη των λιπαντικών προϊόντων διακρίνονται ανάλογα με τη σύστασή τους. Κάπως έτσι, έχουμε τα λιπαντικά με βάση το νερό, τα λιπαντικά με βάση τη σιλικόνη και τα λιπαντικά με βάση κάποια έλαια.

Τα λιπαντικά με βάση το νερό είναι σε γενικές γραμμές τα προτιμότερα αφού είναι συμβατά με όλα τα είδη των προφυλακτικών και χάρη στην λεπτόρευστη υφή τους εξασφαλίζουν σταθερότητα στο προφυλακτικό.  Παράλληλα, είναι συμβατά με όλα τα σεξουαλικά βοηθήματα ανεξάρτητα από το υλικό κατασκευής τους.

Τα λιπαντικά από σιλικόνη, από την άλλη πλευρά, είναι πιο παχύρευστα με αποτέλεσμα να μην είναι τόσο σταθερά κατά τη χρήση προφυλακτικού. Ακόμη, δεν είναι συμβατά με σεξουαλικά βοηθήματα που είναι φτιαγμένα από σιλικόνη.

Τέλος, τα ΄λιπαντικά από έλαια αποτελούν πιο φυσικές λύσεις. Προσοχή χρειάζεται στο ενδεχόμενο να περιέχουν φυσικά σάκχαρα – όπως για παράδειγμα το έλαιο καρύδας- αφού αυτά μπορεί να προκαλέσουν κολπικές μυκητιάσεις.

-Ειδικές προφυλάξεις

Μετά τη χρήση λιπαντικών προϊόντων οποιασδήποτε βάσης, θα πρέπει να ακολουθεί καλός καθαρισμός με ήπιο καθαριστικό για την ευαίσθητη περιοχή και άφθονο νερό. Το ίδιο βεβαίως ισχύει πάντα μετά τη σεξουαλική επαφή ανεξάρτητα από τη χρήση λιπαντικού ή όχι…

Όταν αγοράζετε ένα λιπαντικό, θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θα το χρησιμοποιήσετε. Εάν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε προφυλακτικό ή σεξουαλικά παιχνίδια σιλικόνης, θα πρέπει να βρείτε μια συμβατή επιλογή.

Τα λιπαντικά με βάση το νερό μπορούν να είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε, επειδή μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όλες τις ανάγκες σας και είναι εξαιρετικά για άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Εν τω μεταξύ, οι επιλογές με βάση τη σιλικόνη είναι συνήθως μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά μπορούν να βλάψουν τα παιχνίδια με βάση τη σιλικόνη, καθώς μπορούν να διασπάσουν το υλικό με την πάροδο του χρόνου.

Τέλος, τα λιπαντικά με βάση το λάδι έχουν επίσης μεγαλύτερη διάρκεια. Μην τα χρησιμοποιείτε όμως με προφυλακτικά από λάτεξ, γιατί μπορεί να τα σχίσουν ή να σπάσουν.

Να προσέχετε πάντα τα συστατικά που αναφέρονται.