Οι χειρουργοί είναι οι πιο ελκυστικοί γιατροί (έρευνα)

Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη από το UniformDating, έναν ιστότοπο γνωριμιών «για τους άντρες με τη στολή», οι χειρουργοί είναι ο πιο ελκυστικός τύπος γιατρού.

Από 1.000 άνδρες και γυναίκες που ερωτήθηκαν, το 36% των γυναικών και το 26% των ανδρών επέλεξαν χειρουργούς ως την ειδικότητα που θα ήθελαν να βγουν ραντεβού μαζί τους.

Τη δεύτερη θέση πήραν οι παιδίατροι οι οποίοι έλαβαν ψήφους από το 28% των γυναικών και το 23% των ανδρών.

Γιατί λοιπόν οι χειρουργοί πήραν την πρώτη θέση; 

Οι ερωτηθέντες πίστευαν ότι οι περισσότεροι χειρουργοί έχουν πρακτικό μυαλό, έχουν υψηλό IQ και μπορούν να παραμείνουν ήρεμοι σε δύσκολες καταστάσεις. Το γεγονός ότι οι χειρουργοί είναι πιθανό να είναι «καλοί με τα χέρια τους» αναφέρθηκε ως ένα επιπλέον πλεονέκτημα.

Υπάρχουν ακόμη καλά νέα για τους γιατρούς σε άλλες ειδικότητες.  Σχεδόν 9 στους 10 ερωτηθέντες απάντησαν “και βέβαια” όταν ρωτήθηκαν αν θεωρούσαν γενικά τους γιατρούς γοητευτικούς!

Σύμφωνα με το UniformDating, το 41% ​​των ερωτηθέντων ανδρών, δήλωσαν ότι έχουν φλερτάρει με γιατρό ενώ βρίσκονταν στη διαδικασία θεραπείας για τραυματισμό ή ασθένεια (οι γυναίκες ανέφεραν ότι κάνουν το ίδιο περίπου στη μισή συχνότητα ).

Δυστυχώς για τους ψυχίατρους, αυτή η προτίμηση δεν επεκτείνεται εξίσου σε όλους στο ιατρικό επάγγελμα. Μόνο το 6% των γυναικών και το 10% των ανδρών δήλωσαν ότι θα ήθελαν να βγουν ραντεβού με ψυχίατρο, ίσως γιατί φοβήθηκαν ότι το δείπνο ή μια ταινία μπορεί να ήτανε σαν να κάθονταν στον καναπέ του Φρόϋντ.

 

 

Πηγή: Time.com 
χειρουργός