Ολοκληρώθηκε η πώληση του Ιασώ General

Υπό τον έλεγχο του Fund CVC Capital Partners περνά από σήμερα ο Ιασώ General καθώς ολοκληρώθηκε η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών της κλινικής στην ελεγχόμενη από το fund εταιρεία Hellenic Healthcare S.A R.L. H ολοκλήρωση της μεταβίβασης αποτελεί συνέχεια της από 5.11.2017 συμφωνίας μεταξύ του Ιασώ και της CVC.

Ειδικότερα μεταβιβάστηκε το 97,2% των μετοχών που κατείχε η εταιρεία έναντιτιμήματος 19.446.000 ευρώ που καταβλήθηκε για να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την απομείωση του τραπεζικού δανεισμού. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι μετοχές που κατείχε η Ιασώ General σε θυγατρικές εταιρείες του ομίλου Ιασώ, σημαντικότερη εκ των οποίων ήταν η συμμετοχή στο Ιασώ Θεσσαλίας (72,31%), αποκτήθηκαν, νωρίτερα, από την Ιασώ Νοτίων Προαστίων.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ο πρόεδρος του Ομίλου Ιασώ Δρ. Γ. Σταματίου δήλωσε «η συμφωνία αυτή υλοποιεί μια στρατηγική απόφαση του Ομίλου μας, η οποία βελτιώνει την χρηματοοικονομική εικόνα του και ειδικά το επίπεδο δανεισμού του. Με την κίνηση αυτή επαναπροσδιορίζεται η επιχειρηματική δραστηριότητα του Ομίλου και καταδεικνύεται ότι βασικός πυρήνας της είναι η Μαιευτική και η Γυναικολογία. Είμαι βέβαιος ότι η επόμενη μέρα μας βρίσκει περισσότερο ενισχυμένους για να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες εξελίξεις στον κλάδο, διαδραματίζοντας ενεργό ρόλο».