Πορνό: “Αναστατώνει” εξίσου και τις γυναίκες

Επιστημονική ανάλυση διαπιστώνει ότι οι γυναίκες είναι εξίσου πιθανό να “αναστατωθούν” στη θέα πορνογραφικού υλικού, όσο και οι άνδρες. Οι εγκέφαλοι και των δύο φύλων ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο στο πορνό.

Η νέα μελέτη αμφισβητεί στα ίσα την ιδέα ότι, όταν πρόκειται για σεξ, οι άνδρες είναι πιο «οπτικοί τύποι» από τις γυναίκες, κάτι που συχνά χρησιμοποιείται για να εξηγήσει γιατί οι άνδρες τρελαίνονται για πορνό.

O Hamid Noori, συν-συγγραφέας της έρευνας από το Ινστιτούτο Biological Cybernetics του Max Planck στη Γερμανία, είπε: “Τουλάχιστον στο επίπεδο της νευρωνικής δραστηριότητας… οι εγκέφαλοι ανδρών και γυναικών ανταποκρίνονται με τον ίδιο τρόπο στην πορνογραφία”.

Η μετα-ανάλυση δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 61 δημοσιευμένες μελέτες, που αφορούσαν σε ενήλικες διαφορετικού βιολογικού φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού. Τους έδειχναν εικόνες καθημερινών ανθρώπων, καθώς και ερωτικές εικόνες και βίντεο, ενώ βρίσκονταν στον μαγνητικό τομογράφο.

Ο Dr Noori είπε ότι όλοι οι συμμετέχοντες αξιολόγησαν τις σεξουαλικές εικόνες και τα ερωτικά βίντεο ως ερεθιστικά.

Οι ερευνητές λένε ότι βρήκαν λίγα σημάδια λειτουργικών διαφορών. Και στα δύο βιολογικά φύλα παρατηρήθηκαν αλλαγές στην δραστηριότητα στις ίδιες περιοχές του εγκεφάλου, όταν παρουσιάστηκαν σεξουαλικές εικόνες γυμνών ανθρώπων.

“Πολλές από αυτές τις περιοχές συνδέονται, επίσης, με την επεξεργασία συναισθηματικών πληροφοριών και μέρος τους συνδέεται με την ανταμοιβή”, εξήγησε ο επικεφαλής συγγραφέας.

“Οι διαφορές στον τρόπο, με τον οποίο οι εγκέφαλοι των ανδρών και των γυναικών ανταποκρίνονται σε ερωτικές εικόνες, μπορεί να είναι υπερτιμημένες“.

 

 

πορνόερωτικές εικόνες