Πως να έχετε μία υγιή σεξουαλική ζωή μετά τον γάμο

Το σεξ δεν χρειάζεται γίνει βαρετό σε έναν μακροχρόνιο γάμο. Καθώς τα χρόνια περνούν η σχέση τις περισσότερες φορές, βελτιώνεται. Το σεξ με τον σύντροφό σας μπορεί να γίνει πιο ικανοποιητικό επειδή γνωρίζετε πια ο ένας τον άλλον, τι σας  αρέσει, τι αντιπαθείτε, τις συνήθειες και τις ιδιαίτερες προτιμήσεις.

Βεβαίως, διάφορα θέματα όπως τα παιδιά, οι δουλειές, τα οικονομικά και άλλα ζητήματα μπορεί να επηρεάσουν τον ρομαντισμό και την επιθυμία σας για σεξ. Επιπλέον, με την πάροδο των χρόνων και την δύσκολη καθημερινότητα, η εύρεση χρόνου για προσωπικές στιγμές γίνεται όλο και πιο δύσκολο

Όμως, μην βάζετε το σεξ τελευταίο στη λίστα των υποχρεώσεων. Υπάρχουν τρόποι για να δώσετε προτεραιότητα στο σεξ και να το διατηρήσετε συναρπαστικό.

 

Σημάδια μιας υγιούς σεξουαλικής ζωής

Η οικοδόμηση και η διατήρηση μιας καλής σεξουαλικής ζωής με τον σύντροφό σας απαιτεί και από τους δύο να καταβάλλετε χρόνο και προσπάθεια. Αυτά είναι τα συστατικά που μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε την οικεία σχέση σας ικανοποιητική:

  • Αποδοχή των αδυναμιών και ιδιοτροπιών του άλλου
  • Ραντεβού τις νύχτες με διασκέδαση και παιχνίδια
  • Αγάπη ο ένας για τον άλλο
  • Φυσική έλξη
  • Παραγωγική και ουσιαστική επικοινωνία
  • Προθυμία να βρίσκετε χρόνο ο ένας για τον άλλον.  

Δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο δεν μπορείτε να έχετε μια ενεργή και υγιή σεξουαλική ζωή για πολλά, πολλά χρόνια.

Δοκιμάστε τις στρατηγικές που αναφέρονται παρακάτω για να διατηρήσετε αυτά τα βασικά συστατικά στο γάμο σας.

Επικοινωνείστε

Η επικοινωνία είναι το κλειδί για μια υγιή και ενεργή σεξουαλική ζωή σε μια συζυγική σχέση, οπότε μιλήστε μεταξύ σας περισσότερο. Μοιραστείτε τακτικά τις εσωτερικές σας σκέψεις και συναισθήματα. Η σεξουαλική οικειότητα είναι μια συνεχής διαδικασία ανακάλυψης.  Η πραγματική οικειότητα μέσω της επικοινωνίας είναι ένα από τα πράγματα που μπορούν να κάνουν το σεξ υπέροχο.

Μοιραστείτε τις επιθυμίες και τις προσδοκίες

Μιλήστε ανοιχτά και μοιραστείτε τις σεξουαλικές σας επιθυμίες. Να είστε ανοιχτοί και ειλικρινείς για αυτό που θέλετε. Μην επικρίνετε τον σύντροφό σας. Πείτε του όμως τι  θέλετε στην κρεβατοκάμαρά σας και τι σας κάνει να νιώθετε καλά.  Μιλήστε μαζί του για τις προσδοκίες σας σχετικά με την αγάπη. Οι ψεύτικες ή μη ικανοποιητικές προσδοκίες μπορεί να βλάψουν τον γάμο σας. Εάν οι προσδοκίες σας δεν ικανοποιούνται από τον σύντροφό σας, επικοινωνήστε το μαζί του, αλλά με προσοχή και ευαισθησία.

Διαβάστε ακόμα:  Αυξήστε την ερωτική σας επιθυμία με “κόκκινες” τροφές!

Προγραμματίστε

Όταν τα χρονοδιαγράμματα της καθημερινότητας είναι δύσκολα, ο προγραμματισμός για σεξουαλικές συναντήσεις μεταξύ σας μπορεί να γίνει σημαντικός. Μερικά άτομα μπορεί να θεωρήσουν ανεπιθύμητο τον προγραμματισμό, αλλά όλα εξαρτώνται από τον τρόπο που το βλέπετε. Μπορείτε να κάνετε σχέδια εξίσου συναρπαστικά με το αυθόρμητο σεξ.

Προετοιμάστε το σεξ

Μην περιμένετε ο σύντροφός σας να είναι ο μόνος στο γάμο σας που είναι υπεύθυνος για το ρομαντισμό. Και οι δύο πρέπει να αναλάβετε την ευθύνη για μια στενή και επιτυχημένη σχέση. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν.

  • Κρατήστε τα χέρια, δείξτε στοργή . Οι γυναίκες πρέπει ιδιαίτερα να αισθάνονται οτι τις αγαπούν και έχουν βαθύτερη σύνδεση, για να έχουν την επιθυμία για σεξ.
  • Βρείτε χρόνο για οικείες πράξεις . Κάτι τόσο απλό όσο ένα μακρύ αγκαλιά, φιλί, μασάζ χεριών ή ποδιών μπορεί να σας βοηθήσει να συνδεθείτε και να δημιουργήσετε οικειότητα και να δείξετε στον σύντροφό σας ότι έχετε τη διάθεση.
  • Προγραμματίστε μαζί βραδιές ραντεβού  και άλλες νέες δραστηριότητες. Να είστε ανοιχτοί στο να δοκιμάσετε νέα πράγματα.

Φροντίστε τον εαυτό σας

Μια υγιής σεξουαλική ζωή έχει να κάνει με τη συνολική σωματική, συναισθηματική και ψυχική σας υγεία.   Άτομα που αισθάνονται χαρούμενα και υγιή και έχουν θετική εικόνα του σώματος είναι πιο πιθανό να έχουν διάθεση.  Εάν ασκείστε τακτικά και ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή, θα έχετε επίσης περισσότερη ενέργεια για  οποιαδήποτε  δραστηριότητα.  Υπάρχουν  ενδείξεις ότι μια μόνο άσκηση μπορεί να βοηθήσει να κάνει το σεξ πιο ευχάριστο, διεγείροντας τόσο τη βραχυπρόθεσμη όσο και τη μακροπρόθεσμη διέγερση στις γυναίκες με την αύξηση των ορμονών καθώς και τη δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος.

Διαβάστε ακόμα:  Μήπως σαμποτάρετε τη σεξουαλική σας ζωή;

Μάθετε τι αρέσει στο σύντροφό σας  

Η κατανόηση των προσδοκιών, των επιθυμιών, και των αντιπαθειών του συντρόφου σας είναι σημαντική – όχι μόνο όσον αφορά το σεξουαλικό θέμα και το επίπεδο άνεσης που θα έχετε, αλλά και αυτό που χρειάζονται για να αισθανθεί οτι τον/την αγαπάτε, εκτιμάτε και θέλετε.

Αποφύγετε τη σύγκριση

Η σύγκριση της σεξουαλικής ζωής σας με τη ζωή κάποιου άλλου ή με αυτά που λένε οι στατιστικές του συζυγικού σεξ για άλλους δεν είναι χρήσιμη ή σχετική. Δεν υπάρχουν κανόνες όσον αφορά το σωστό ή το λάθος στην ποσότητα ή στον τρόπο του σεξ. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι εάν η συχνότητα του σεξ στο γάμο σας είναι σωστή για εσάς και τον σύντροφό σας – και, εάν όχι, πώς το επικοινωνείτε και συνεργάζεστε για να το προσαρμόσετε.  Ομοίως, να θυμάστε ότι το σεξ δεν πρόκειται να είναι τέλειο κάθε φορά. Μην συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με τις εικόνες που βλέπετε σε ταινίες ή στην τηλεόραση.

Ζητήστε βοήθεια όταν χρειάζεται

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας αντιμετωπίζετε προβλήματα με την οικοδόμηση και τη διατήρηση μιας ικανοποιητικής σεξουαλικής ζωής, ίσως χρειαστεί να ζητήσετε βοήθεια από έναν εκπαιδευμένο επαγγελματία που μπορεί να σας βοηθήσει να λάβετε μέτρα για την επίλυση του προβλήματος.

  • Συζητήστε με έναν γιατρό .
  • Ζητήστε συμβουλευτική .
  • Επικοινωνήστε με έναν θεραπευτή σεξουαλικών θεμάτων
Σεξουαλική επαφήΣεξουαλική ζωήσεξ μετά τον γάμο