Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια;

Αν και δεν είναι συνήθως καλή ιδέα να συγκρίνετε τη σεξουαλική σας ζωή με αυτό που λένε οι στατιστικές του σεξ για τους άλλους, μπορεί να είναι ενδιαφέρον να δούμε πόσο συχνά κάνουν σεξ άλλα ζευγάρια. Για παράδειγμα, μερικές φορές οι άνθρωποι πιστεύουν ότι κάνουν λιγότερο σεξ από τους συνομηλίκους τους, αλλά τα αποτελέσματα επιστημονικών μελετών μπορεί να τους αποδείξουν ότι κάνουν λάθος.

Άλλα στατιστικά στοιχεία μπορούν να προσφέρουν πληροφορίες σχετικά με τη σεξουαλική ικανοποίηση των παντρεμένων ζευγαριών, ακόμη και την ικανοποίηση από τη σχέση και πώς σχετίζεται με το σεξ.

Πόσο συχνά κάνουν σεξ τα παντρεμένα ζευγάρια;

Οι Αμερικανοί στα 20 τους (είτε έχουν σύντροφο είτε όχι) κάνουν σεξ περίπου 80 φορές το χρόνο ή περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με μελέτη του 2017.  Ενώ ο αριθμός αυτός μειώνεται με την ηλικία, αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως πάρα πολύ σεξ.

Ενώ η συχνότητα του σεξ συνδέεται με την ευτυχία, τα ζευγάρια που κάνουν σεξ περισσότερες από μία φορά την εβδομάδα δεν είναι πιο ευτυχισμένα από αυτά που κάνουν σεξ κάθε εβδομάδα, σύμφωνα με ανάλυση τριών ερευνητικών μελετών σε πάνω από 30.000 άτομα.

Το να κάνεις σεξ μία φορά την εβδομάδα μπορεί να είναι το ιδανικό, σύμφωνα με την επιστήμη. Αλλά το πραγματικό ιδανικό είναι αυτό που λειτουργεί για εσάς και τον σύντροφό σας.

Περισσότερες έρευνες που εξετάζουν αυτή τη σύνδεση συχνότητας σεξ-ευτυχίας σημείωσαν ότι η ώθηση της συχνότητας μετά από μία φορά την εβδομάδα μπορεί να «οδηγήσει σε μείωση της επιθυμίας και της απόλαυσης του σεξ».    Με άλλα λόγια, μετράει την ποιότητα όσο και την ποσότητα.

Επιπλέον, μια μελέτη ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που δημοσιεύθηκε το 2017 συνέδεσε τις «θετικές συμπεριφορές» των συζύγων προς τις συζύγους τους με τη συχνότητα του σεξ. 4 Έτσι, αν θέλετε περισσότερο στο κρεβάτι, μπορείτε να δοκιμάσετε να είναι πιο γενναιόδωροι και να προσφέρετε στον/στη σύντροφό σας και “εκτός κρεβατοκάμαρας”.

Μια έρευνα που διεξήχθη από την Durex (εταιρεία κατασκευής προφυλακτικών) το 2013 εξέτασε μερικούς από τους τρόπους με τους οποίους το σεξ μπορεί να προωθήσει τη σύνδεση και την ικανοποίηση στα ζευγάρια. Μερικά αποτελέσματα περιελάμβαναν:

  • Το 96% των ερωτηθέντων είπε ότι η συναισθηματική σύνδεση οδηγεί στο καλύτερο σεξ
  • Το 92% ενεργοποιείται από τον σύντροφό του και δείχνει ευάλωτη
  • Το 90% πιστεύει ότι είναι δυνατόν το σεξ να βελτιωθεί μετά από χρόνια που είστε μαζί
  • Το 61% των γυναικών και το 80% των ανδρών λένε «το σεξ είναι πολύ καλό».

Η ικανοποίηση και η διαπροσωπική ζεστασιά έχουν μεγαλύτερη σημασία σε έναν γάμο παρά η συχνότητα της σεξουαλικής επαφής, σύμφωνα με ερευνητές σεξ. Και υπάρχει ισχυρή σύνδεση μεταξύ του σεξ, της ευημερίας, της στοργής και του θετικού συναισθήματος (ή της διάθεσης), σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2017.

Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι επίσης σημαντικός. Όταν οι σύντροφοι νιώθουν σεβασμό, αναφέρουν επίσης ότι είναι σεξουαλικά ικανοποιημένοι. Όσον αφορά το πώς θα μπορούσε να βελτιωθεί η σεξουαλική τους ζωή, οι άνθρωποι λένε ότι αναζητούν περισσότερη αγάπη και ρομαντισμό, περισσότερο ποιοτικό χρόνο μόνοι με τον σύντροφό τους, περισσότερη χαρά και γέλιο και λιγότερο άγχος.

Τα ζευγάρια λένε επίσης ότι θα μπορούσαν να έχουν καλύτερη επικοινωνία με τον σύντροφό τους. Η απάντηση στο «τι πρέπει να κάνουμε για να κάνουμε καλύτερη τη σεξουαλική μας ζωή/κάνουμε σεξ πιο συχνά/κάνουμε το σεξ πιο ικανοποιητικό» ξεκινά συχνά με το αν μιλάνε μεταξύ τους.

Μια μελέτη, που δημοσιεύθηκε το 2019, συνέδεσε την καλύτερη σεξουαλική επικοινωνία με μεγαλύτερη σεξουαλική ικανοποίηση – και ακόμη λιγότερους προσποιητούς οργασμούς.    Οι γυναίκες που συνέχισαν να ψεύτικους οργασμούς  είχαν περισσότερες πιθανότητες να αναφέρουν αμηχανία στο να μιλάνε με τους συντρόφους τους γαι το σεξ. Επιπλεον, περισσότερες από τις μισές γυναίκες ανέφεραν ότι ενώ ήθελαν να μιλήσουν με τον σύντροφό τους για το σεξ, δεν το έκαναν τελικά, αναφέροντας ως πιο κοινές αιτίες το οτι δεν ήθελαν να τον/την πληγώσουν, οτι δεν αισθάνονταν άνετα να αναφέρουν λεπτομέρειες ή ότι ντρέπονταν.

 

Σεξουαλική ζωήσεξουαλικη υγειασεξουαλική ζωή στο γάμογάμος και σεξ