Συνήθειες που μπορούν να βλάψουν τη σεξουαλική σας ζωή

Αναρωτιέστε ποιες μπορεί να είναι οι καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν την σεξουαλική ζωή; Δείτε: 

H κατανάλωση “ανθυγιεινών” τροφίμων

Αν είστε λάτρης του πρόχειρου φαγητού, γεμίζετε το σώμα σας με πολλούς επεξεργασμένους υδατάνθρακες, απλά σάκχαρα και κορεσμένα και τρανς λιπαρά. Αυτό μπορεί να επιβραδύνει τη ροή του αίματος σας και να επηρεάσει το πόσο καλά μπορείτε να αποδώσετε κατά τη διάρκεια του σεξ. Προτιμήστε πολλά φρούτα, λαχανικά και φυτικές πρωτεΐνες (ξηρούς καρπούς, φασόλια και τόφου). Ένα υγιεινό πρόγραμμα διατροφής θα σας δώσει περισσότερη ενέργεια για σεξ.

Το πολύ αλάτι

Όταν τα αλμυρά τρόφιμα αποτελούν τακτικό μέρος της διατροφής σας, είναι πιο πιθανό να έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η οποία μπορεί να μειώσει τη λίμπιντο σας. Αποφύγετε τα προσυσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία συχνά έχουν πολύ νάτριο, και προσέξτε πόση ποσότητα προσθέτετε στο τραπέζι. Αντίθετα, προσθέστε γεύση με βότανα και μπαχαρικά.

Το να παραμένετε στρεσαρισμένοι

Η συνεχής καταπόνηση και ανησυχία σας φθείρει — παντού. Όταν κατακλύζετε το σώμα σας με ορμόνες του στρες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, αυτό κλέβει την υγεία σας και εξουδετερώνει την επιθυμία σας για σεξ. Προσπαθήστε να καταλάβετε τι σας αγχώνει, ώστε να σκεφτείτε τους καλύτερους τρόπους για να το χειριστείτε. Είναι επίσης καλή ιδέα να αφιερώσετε χρόνο για τακτική ανακούφιση από το άγχος — μια βόλτα σε ένα πάρκο, ένα μάθημα γιόγκα ή να γελάσετε με την αγαπημένη σας κωμωδία.

Παραλείπετε το προκαταρκτικό παιχνίδι

Η επιστήμη το υποστηρίζει: Η εξοικείωση με το σεξ μπορεί να το κάνει καλύτερο. Σε μια έρευνα σε σχεδόν 8.700 άτομα, τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες είπαν ότι το σεξ κράτησε περισσότερο όταν περιλάμβαναν περισσότερους τύπους διέγερσης εκ των προτέρων.

Είστε πολύ απασχολημένοι

Όταν η ζωή γίνεται ταραχώδης, το σεξ μπορεί μερικές φορές να είναι το πρώτο πράγμα που βγαίνει από τη λίστα με τις υποχρεώσεις σας. Αλλά η οικειότητα στη σχέση σας πρέπει να είναι προτεραιότητα. Ο προγραμματισμός του σεξ μπορεί να ακούγεται σαν φασαρία, αλλά μπορεί να σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι δεν θα συνεχίσετε να το αναβάλλετε. Σημειώστε λοιπόν την ώρα στα ημερολόγιά σας και μείνετε σε αυτήν. Θα νιώσετε πιο συνδεδεμένοι, κάτι που θα οδηγήσει σε καλύτερες απολαύσεις στο κρεβάτι

Παραμένετε στο ίδιο ξανά και ξανά

Μπορεί να έχετε μια ρουτίνα και να μην το συνειδητοποιείτε καν. Ανακατέψτε το: δοκιμάστε νέες στάσεις ή κάντε σεξ σε ένα μέρος ή σε μια στιγμή που συνήθως δεν το κάνετε. Ή δοκιμάστε να προσθέσετε νέες εναλλακτικές λύσεις όπως μασάζ ή σεξουαλικά παιχνίδια στη ρουτίνα σας.

Δεν Μιλάτε

Εάν υπάρχει κάτι σχετικά με τη σεξουαλική σας ζωή που σας ενοχλεί ή έχετε ιδέες για νέα πράγματα που θα θέλατε να δοκιμάσετε, μιλήστε για αυτό. Ανησυχείτε για το πώς μπορεί ο σύντροφός σας να χειριστεί τη συζήτηση; Προσπαθήστε να το πλαισιώσετε γύρω από τα συναισθήματα και τις αντιδράσεις σας, όχι του συντρόφου σας. Βοηθά να ξεκινήσετε τις προτάσεις σας με «εγώ» αντί για «εσείς».

Δεν έχετε καλή εικόνα για το σώμα σας

Τα μηνύματα που λέτε στον εαυτό σας — ή ακούτε από άλλους — για το σώμα σας κάνουν μεγάλη διαφορά στο πόσο σίγουροι αισθάνεστε. Όταν αυτά τα μηνύματα είναι αρνητικά, η εικόνα του εαυτού σας πλήττεται, όπως και η σεξουαλική σας ορμή. Εάν η προεπιλεγμένη λειτουργία σας είναι να υποτιμάτε τον εαυτό σας, κόψτε τη συνήθεια και προσπαθήστε να εστιάσετε σε αυτό που σας αρέσει στον εαυτό σας. Φροντίστε τον εαυτό σας και περάστε χρόνο με ανθρώπους που σας κάνουν να νιώθετε καλά.

Πίνετε πάρα πολύ

Ένα ποτήρι κρασί ή μια μπύρα μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, αλλά ένα ποτό μπορεί να σας κάνει να έχετε πρόβλημα στην κρεβατοκάμαρα. Ειδικά οι άνδρες μπορούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα απόδοσης όταν έχουν πολύ αλκοόλ στο σύστημά τους. Διατηρήστε το ποτό σας με μέτρο — όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο για τους άνδρες.

Δεν κοιμάστε αρκετά

Εάν δεν κοιμάστε επαρκώς, μπορεί να χάσετε τη λίμπιντο σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που κοιμόντουσαν περισσότερο έτειναν να κάνουν περισσότερο (και καλύτερο) σεξ.

Έχετε παραπάνω βάρος

Η ζυγαριά σας δείχνει μεγαλύτερο αριθμό από το συνηθισμένο αυτές τις μέρες; Το να χάσεις μερικά κιλά θα μπορούσε να ενισχύσει την απόδοσή σου στην κρεβατοκάμαρα — ειδικά αν είσαι άντρας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι άνδρες με μέση πάνω από 40 ίντσες είχαν περισσότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία  από εκείνους με πιο λεπτό στομάχι.

Συνεχίζετε το κάπνισμα

Υπάρχει ένας μακρύς κατάλογος με τους τρόπους με τους οποίους το κάπνισμα βλάπτει την υγεία σας και η μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας είναι σημαντικός. Οι χημικές ουσίες του καπνού μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του αίματος, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σεξουαλικά προβλήματα, ειδικά στους άνδρες. Μιλήστε με το γιατρό σας για το πώς μπορείτε να κόψετε τη συνήθεια.

μειωμένη λίμπιντολίμπιντοΣεξουαλική ζωήσεξουαλικη υγειαχαμηλή λίμπιντο