Τι να περιμένεις από το sex καθώς μεγαλώνεις

Η πεποίθηση ότι όσο περισσότερο μεγαλώνει ο άνθρωπος τόσο πιο πολύ απομακρύνεται από το sex εδραιώνεται όλο και περισσότερο. Το γήρας για κάποιον λόγο που παραμένει ανεξήγητος, συνεπάγεται για τους περισσότερους και αποχή από το sex για όλους τους λάθος λόγους. Οπωσδήποτε, με την πάροδο του χρόνου, προβλήματα όπως η στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες, ή αντίστοιχα η ξηρασία του κόλπου και η πρόπτωση της μήτρας στις γυναίκες καθώς και η ακράτεια ούρων, είναι δυνατόν να στερήσουν από το ζευγάρι την ερωτική επαφή. Πρόκειται για προβλήματα που δύσκολα αναφέρονται στον γιατρό ενώ εύκολα θα μπορούσαν να βρουν τη λύση τους. 

Πέρα όμως από τα προφανή προβλήματα που στερούν από το ζευγάρι το sex, υπάρχουν και άλλα. Η κατάθλιψη, οι χρόνιοι πόνοι, ο Διαβήτης και η παχυσαρκία, προβλήματα που σχετίζονται με το καρδιαγγειακό σύστημα αλλά και νόσοι όπως το Πάρκινσον ή τα αρθριτικά καθώς και η λήψη κάποιων φαρμάκων είναι δυνατόν να φέρουν απώλεια της επιθυμίας, στυτική δυσλειτουργία ή ξηρασία του κόλπου. Υπάρχουν, ωστόσο, και περιπτώσεις όπου το sex μπαίνει απλώς στην άκρη χωρίς να υπάρχουν προβλήματα όπως τα παραπάνω ή έστω πολύ πριν αυτά εμφανιστούν. 

-Μην υποτιμάς τις προσωπικές στιγμές

Η οικειότητα που φέρνει μαζί της η συμβίωση δεκαετιών είναι δυνατόν να γίνει παράγοντας αποχής από το sex. Από ερωτικοί σύντροφοι, το ζευγάρι αλλάζει ρόλους. Η ερωτική σχέση δίνει τη θέση της στην φιλική-αδελφική αγάπη. Πράγματα που ξέρουμε ότι σκοτώνουν την ερωτική σχέση μας συνεχίζουμε να τα κάνουμε γιατί πια είναι ρουτίνα. Η εικόνα μας που λόγω της κούρασης δεν είναι περιποιημένη αρχίζει να γίνεται κάτι που δεν ενοχλεί τον/την σύντροφο και σύντομα θα το αντιγράψει! Η Κυριακή ξεκινάει και τελειώνει στο σπίτι και συγκεκριμένα στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση. Υποτιμώντας τις προσωπικές στιγμές, αυτονόητα το sex μπαίνει στην άκρη. 

-Αποδοχή…

Τα περισσότερα ζευγάρια παύουν να έχουν προσωπικές στιγμές επειδή πια δεν αποδίδουν ερωτικά όπως όταν ήταν νέοι. Η απογοήτευση γίνεται θυμός και ο θυμός οδηγεί σε αποχή. “Καλύτερα καθόλου sex παρά αυτό το sex”, μοιάζει να είναι η νέα πραγματικότητα. Κι όμως, η αποδοχή ότι το σώμα με την πάροδο του χρόνου αλλάζει μπορεί να είναι αν όχι λυτρωτική, σίγουρα ευεργετική. Όταν δύο ερωτικοί σύντροφοι θέλουν να περάσουν καλά, θέλουν να κάνουν sex, δεν θα τους σταματήσει το γεγονός ότι δεν αποδίδουν πια όπως όταν ήταν 20. Αντιθέτως, είναι πολύ πιθανό να ανακαλύψουν νέους τρόπους απόλαυσης εξίσου ενδιαφέροντες. Ας μην ξεχνάμε ότι το sex είναι και πειραματισμοί. 

 

sexηλικιωμένοι και sex