Επανεκκίνηση της συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ για την Υγεία

Πρώτη συνάντηση των Υπουργών Υγείας Ελλάδας και Κύπρου

Με τον ομόλογό του, Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Ιωάννου, συναντήθηκε χθες στο Υπουργείο Υγείας ο Βασίλης Κικίλιας. Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα ενδιαφέροντος των δύο χωρών, καθώς και η επανεκκίνηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ. Μετά το πέρας της συνάντησης, οι δύο Υπουργοί δήλωσαν:

Μετά τη συνάντηση ο Έλληνα υπουργός είπε: «Υποδέχθηκα σήμερα με πολλή χαρά τον Υπουργό Υγείας της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τον ευχαριστώ για την επίσκεψη, στην οποία συζητήθηκαν πολύ σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα και την Κύπρο στον τομέα της Υγείας, με κορυφαίο όλων την επανεκκίνηση της τριμερούς μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ.
Φιλοδοξούμε μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης στο Ισραήλ να δρομολογήσουμε τη διαδικασία ανταλλαγής τεχνογνωσίας, τεχνολογίας της υγείας και την περαιτέρω δυνατότητα συνεργασίας μεταξύ των τριών χωρών.
Συζητήσαμε ακόμη θέματα κοινής διαπραγμάτευσης σε τιμές φαρμάκων και διαπιστώσαμε πως υπάρχει συναντίληψη στον τρόπο αντιμετώπισής τους. Είμαστε ανοιχτοί σε κάθε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου».

Από την πλευρά του ο κ. Ιωάννου ανέφερε » Ήταν μια ευκαιρία να γνωριστούμε, να θέσουμε κάποιες παραμέτρους και να εμβαθύνουμε τη συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου. Όπως ανάφερε ο υπουργός, προχωρούμε τάχιστα την τριμερή συνεργασία με το Ισραήλ σε θέματα Υγείας, όπως η εκπαίδευση, η χιαστί μεταμόσχευση και άλλα. Θέσαμε ένα χρονοδιάγραμμα για την υλοποίηση θεμάτων που εκκρεμούσαν εδώ και αρκετό καιρό. Ευελπιστώ και είμαι σίγουρος πως θα έχουμε μια άψογη συνεργασία. Ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για τη συνάντηση, τη διάθεση και τη θέληση για συνεργασία».

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ