Παπούα Νέα Γουινέα: «Εθνικό πρόβλημα» οι προσπάθειες επιμήκυνσης του πέους

Όπως αναφέρει η εφημερίδα Guardian, ένας γιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Port Moresby δήλωσε ότι κατά την τελευταία διετία η κλινική έχει δεχτεί τουλάχιστον 500 άνδρες με παραμόρφωση πέους ή δυσλειτουργία πέους, εξαιτίας των ενέσιμων αυτών ουσιών.

“Την τελευταία διετία βλέπω πέντε νέες περιπτώσεις κάθε βδομάδα και αυτές είναι μόνο όσες εμφανίζονται για θεραπεία. Δεν γνωρίζουμε πόσοι από αυτούς βρίσκονται εκεί έξω. Σήμερα είδα επτά”, λέει ο χειρουργό Ακούλε Ντάνλοπ.

“Οι περισσότερες περιπτώσεις αφορούν σε αφύσικες μάζες, όγκους, που σχηματίζονται πάνω από το πέος και κάποιες φορές και στο όσχεο. Κάποιες από αυτές έχουν έλκη, που κάποια στιγμή ανοίγουν. Ορισμένοι άνδρες έχουν δυσκολία στην ούρηση…”, εξηγεί ο κύριος Ντάνλοπ, ο οποίος έχει χειρουργήσει περίπου 90 τέτοιες περιπτώσεις.

Όπως επισημαίνει, πρόκειται για άνδρες από όλες τις κοινωνικές ομάδες – κυρίως ηλικίας από 18 ως 40 ετών – παρότι έχει αντιμετωπίσει και περιπτώσεις εφήβων, ακόμη και 16 ετών, ή ανδρών άνω των 55.

Από την πλευρά του ο καθηγητής αναπαραγωγικής υγείας, μαιευτικής και γυναικολογίας στο Πανεπιστήμιο PNG Γκλεν Μπόλα, εξηγεί ότι οι άνδρες αυτοί “εξαπατώνται” από κάποιους επιτήδειους, που εκμεταλλεύονται τις ανασφάλειές τους.

Ο Μόλα λέει, μάλιστα, ότι συχνά τις ενέσεις αυτές κάνουν στους ενδιαφερόμενους εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, χωρίς, όμως, άδεια άσκησης του επαγγέλματος, καθαρά για οικονομικούς λόγους. “Είναι κάτι σαν μόδα”, υπογραμμίζει.

Για τον Ντάνλοπ, πάντως, τον μοναδικό ειδικό, που μπορεί να αντιμετωπίσει χειρουργικά αυτές τις περιπτώσεις στο Πορτ Μόρσμπαϊ, η κατάσταση είναι απελπιστική.

“Υπάρχουν καρκίνοι, υπάρχουν άλλες παθήσεις, που χρειάζονται αντιμετώπιση. Είναι απογοητευτικό να βλέπεις τέτοιες περιπτώσεις, όταν υπάρχουν άλλοι άνθρωποι που χρειάζονται βοήθεια και έπειτα αυτοί οι άνθρωποι βλάπτουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους”.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ