Τα σημαντικά οφέλη της βιταμίνης C για το δέρμα

Μπορεί να βοηθήσει  στην προστασία από ζημιές που προκαλεί ο ήλιος

Τα αντιοξειδωτικά της βιταμίνης C μπορούν να βοηθήσουν και να αμβλύνουν τη βλάβη που μπορεί να προκαλέσει το υπεριώδες φως. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ορό δέρματος βιταμίνης C αντί για αντηλιακό. Δεν μπορεί να αντικαταστήσει το SPF αφού δεν απορροφά τις ακτίνες UVA ή UVB.

Μπορεί να μειώσει την ένσταση των  καφέ κηλίδων

Τα προϊόντα φροντίδας δέρματος με βάση τη βιταμίνη C μπορεί να κάνουν τις καφέ κηλίδες και τα σκούρα σημεία στο δέρμα να είναι λιγότερο έντονα.

Βοηθάει στη μείωση των ρυτίδων

Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό συστατικό  που περιέχεται σε πολλά αντιγηραντικά προϊόντα.  Μια υγιεινή διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C μπορεί επίσης να βοηθήσει. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνθρωποι που τρώνε περισσότερη βιταμίνη C έχουν λιγότερες ρυτίδες. Η βιταμίνη C δεν περιορίζεται στα εσπεριδοειδή αλλά υπάρχει και σε μπρόκολο, κόκκινες πιπεριές και σπανάκι.

Ενισχύει το κολλαγόνο

Αυτή η πρωτεΐνη υπάρχει φυσικά στο δέρμα και βοηθά στην αποφυγή της χαλάρωσής του. Αλλά καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα μας επιβραδύνει την παραγωγή κολλαγόνου. Η βιταμίνη C που εφαρμόζεται στο δέρμα μπορεί να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέου κολλαγόνου αλλά επιπλέον, βοηθά και  στη διατήρηση του κολλαγόνου που έχουμε.

Βοηθά να επουλωθούν οι πληγές πιο γρήγορα

Η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει τις πληγές να επουλωθούν πιο γρήγορα. Με συμπληρώματα διατροφής με οδηγίες του θεράποντα ιατρού σας και βέβαια με την υγιεινή διατροφή, η βιταμίνη C βοηθά το σώμα να παράγει το κολλαγόνο που είναι απαραίτητο για την επούλωση αυτού του τύπου τραυματισμών.

Βοηθά τις ουλές να φαίνονται πιο ήπιες

Σε μία μελέτη που έγινε με εφαρμογή της  βιταμίνης C πάνω στο δέρμα, φάνηκε ότι οι ουλές φαίνονταν λιγότερο έντονες.

TIPS

  1. Επιλέξτε προϊόντα με συγκέντρωση βιταμίνης C μεταξύ 10% και 20%.
  2. Εφαρμόστε κρέμα ή ορό βιταμίνης C μετά τον καθαρισμό του προσώπου σας και πριν εφαρμόσετε την ενυδατική λοσιόν.
  3. Να είστε προσεκτικοί με συνδυασμούς προϊόντων περιποίησης του δέρματος γιατί μαζί θα μπορούσαν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε εναλλασσόμενες ημέρες και όχι ταυτόχρονα.
  4. Κρατήστε τον ορό βιταμίνης C μακριά από το φως και τον αέρα – και τα δύο μπορεί να βλάψουν τα συστατικά


Και μην ξεχνάτε!

Φάτε τα φρούτα και τα λαχανικά σας: τα εσπεριδοειδή, οι ντομάτες, οι πιπεριές, τα ακτινίδια και οι φράουλες περιέχουν άφθονη βιταμίνη C.

 

 

Πηγή: webmd

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ