10 τρόποι για να αυξήσετε τη σεξουαλική σας ορμή

Είναι φυσιολογικό και φυσικό η σεξουαλική ορμή κάποιου, γνωστή και ως λίμπιντο, να παρουσιάζει διακυμάνσεις με την πάροδο του χρόνου. Οι σεξουαλικές ορμές επηρεάζονται από τα πάντα, από το καθημερινό στρες μέχρι τις ορμονικές διακυμάνσεις, και οι σεξουαλικές μας ορμές μειώνονται εμφανώς, σε κάποιο βαθμό με την ηλικία. Ωστόσο, είναι δυνατό να διατηρήσετε μια υγιή σεξουαλική ορμή  μεγαλώνοντας.

Εάν θέλετε να έχετε μεγαλύτερη επιθυμία για οικειότητα από ό,τι βιώνετε αυτήν τη στιγμή, υπάρχουν πολλές απλές και μέθοδοι για να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ορμή.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για δέκα διαφορετικούς τρόπους για να αυξήσετε τη λίμπιντο σας: 

1  Διαχειριστείτε το άγχος

Είναι δύσκολο να αισθάνεστε σεξουαλικότητα όταν νιώθετε άγχος το οποίο έχει αποδειχθεί ότι επιδεινώνει τη σεξουαλική δυσλειτουργία.

2 Αντιμετωπίστε την κατάθλιψη

Η κατάθλιψη μπορεί να έχει αρνητική επίδραση στη λίμπιντο όπως το άγχος.   Εάν αντιμετωπίζετε χαμηλή λίμπιντο που προκαλείται από το φάρμακο κατάθλιψης, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Βελτιώστε την ποιότητα του ύπνου

Ένας καλός ύπνος είναι το κλειδί για μια καλή μέρα. Οι διαταραχές ύπνου συνδέονται με πολλά διαφορετικά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της χαμηλής λίμπιντο και της σεξουαλικής δυσλειτουργίας.  Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στον ύπνο, μιλήστε με το γιατρό σας σχετικά με πιθανές θεραπείες.

Δοκιμάστε αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες

Μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένες φυσικές θεραπείες που υπόσχονται να αυξήσουν τη λίμπιντο έχουν κινδύνους που υπερτερούν των οφελών τους, ενώ άλλες είναι αποτελεσματικές και δεν τείνουν να έχουν παρενέργειες.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά φυσικά βότανα που έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνουν τα πάντα, από τη λίμπιντο έως την ανδρικότητα και τη γονιμότητα. Μερικά από τα πιο δημοφιλή περιλαμβάνουν maca, ginseng και ginko biloba.

Άσκηση

Η άσκηση έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει τη λίμπιντο.  Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους η σωματική δραστηριότητα βοηθά στη βελτίωση της σεξουαλικής ορμής, και περιλαμβάνουν θετική εικόνα για το σώμα, βελτιωμένη καρδιαγγειακή υγεία και διάθεση, αυξημένη δραστηριότητα του συμπαθητικού νευρικού συστήματος και βελτίωση του ενδοκρινικού συστήματος.

Τρώτε τροφές που ενισχύουν τη λίμπιντο

Αν και δεν υπάρχει μαγική τροφή που θα αυξήσει ακαριαία τη σεξουαλική σας ορμή, υπάρχει πολλή αλήθεια πίσω από την ιδέα των αφροδισιακών τροφών. Αυτές οι τροφές επικεντρώνονται περισσότερο στη λήψη βασικών θρεπτικών συστατικών και σε καλές ποιότητες παρά στο να «πιέζουν» μαγικά τα κουμπιά σας για να θέλετε να κάνετε σεξ.

Μερικοί τύποι τροφών που είναι καλοί για τη λίμπιντο περιλαμβάνουν:

  • Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο, που ρυθμίζουν την τεστοστερόνη και την αντοχή, όπως τα στρείδια, το κόκκινο κρέας και το κουκουνάρι
  • Ενισχύουν την αντοχή και την κυκλοφορία, όπως φρέσκα προϊόντα, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια
  • Τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φλαβονοειδή που βοηθούν στην πρόληψη της σεξουαλικής δυσλειτουργίας, όπως τα εσπεριδοειδή, οι πιπεριές, το τσάι και το κακάο

 

Διαβάστε ακόμα: 

Ποιες κόκκινες τροφές θα σας εξασφαλίσουν ανεβασμένη ερωτική διάθεση

Περιορίστε τις τροφές που μειώνουν τη λίμπιντο

Οι τροφές που μπορούν να βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ορμή είναι γνωστές ως αφροδισιακά και οι τροφές που μπορούν να τη μειώσουν περαιτέρω ονομάζονται αναφροδισιακά και έχουν θρεπτικά συστατικά ή ιδιότητες που μπορούν να μειώσουν τη σεξουαλική σας υγεία. Αυτές οι τροφές περιλαμβάνουν:

  • Τα υψηλά κορεσμένα λιπαρά, όπως βρίσκονται στα τηγανητά τρόφιμα, οδηγούν σε φραγμένες αρτηρίες και μειωμένη ροή αίματος
  • Σόγια, η οποία μπορεί να αυξήσει τα οιστρογόνα
  • Τα πολυακόρεστα λίπη, όπως το φυτικό έλαιο, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης
  • Υψηλό νάτριο, που αυξάνει την αρτηριακή πίεση
  • Τρόφιμα που απαιτούν ινσουλίνη για επεξεργασία, όπως το λευκό αλεύρι και η ζάχαρη, μπορούν να μειώσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης 12

8 Εργαστείτε στη σχέση σας

Όσο περισσότερο είστε σε μια σχέση, τόσο πιο συνηθισμένο είναι να νιώθετε ότι η σεξουαλική χημεία μεταξύ εσάς είναι στα ύψη. Το να μην αισθάνεστε σεξουαλική διάθεση απέναντι στον σύντροφό σας, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο να την αποκτήσετε. Αυτό μπορεί να επιλυθεί δουλεύοντας μαζί στη σχέση σας.

Μπορείτε να δοκιμάσετε σεξουαλική θεραπεία μαζί, θεραπεία ζευγαριών, να προγραμματίσετε βραδιές ραντεβού, να πάτε μαζί διακοπές ή να κάνετε πιο σκόπιμα αγγίγματα μαζί. Όσο καλύτερα αισθάνεστε συναισθηματικά η σχέση σας, τόσο πιο πιθανό είναι να θέλετε να είστε οικεία με τον σύντροφό σας.

Εξασκηθείτε στην ουδετερότητα του σώματος

Μερικές φορές οι άνθρωποι βιώνουν χαμηλή σεξουαλική ορμή επειδή δεν αισθάνονται άνετα στο σώμα τους. Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε αυτή τη δυσκολία αποτελεσματικά είναι να εξασκήσετε την ουδετερότητα του σώματος . Είναι η ιδέα να αποδεχτείς το σώμα σου όπως είναι, χωρίς να προσπαθείς να το αγαπήσεις όταν αυτό δεν είναι δυνατό, και να είσαι ευγνώμων για τις λειτουργίες που μπορεί να εκτελέσει.

Η ουδετερότητα του σώματος μπορεί να ασκηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, από τον τρόπο επιλογής των ρούχων που φοράτε μέχρι τον τρόπο επιλογής των τροφών που τρώτε. Επιπλέον, έχει πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία , μερικά από τα οποία, όπως η μείωση του στρες, βελτιώνουν φυσικά την σεξουαλική ορμή.

10 Περιορίστε το αλκοόλ και άλλες ουσίες

Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορούν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στη σεξουαλική σας ορμή.

Το αλκοόλ μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο σε μέρη του σώματός σας που είναι σημαντικά για τη σεξουαλική λειτουργία και ώθηση, από τη ροή του αίματος έως τη λειτουργία των οργάνων

Τα ναρκωτικά, όπως η κοκαΐνη μπορεί να σας κάνουν να αισθάνεστε πολύ καλά για μερικές στιγμές και να σας δώσουν την αίσθηση ότι έχετε υψηλότερη σεξουαλική ορμή αυτή τη στιγμή. Ωστόσο, στη συνέχεια σας αφήνουν εξαντλημένους και έτσι, κάνουν πολύ περισσότερο κακό παρά καλό σε αυτό το πεδίο.

 

Διαβάστε ακόμα:

Πόσο χρόνο χρειάζεται κάποιος για να ερωτευτεί;

 

 

 

 

σεξουαλικές ορμέςσεξλίμπιντοσεξουαλική επιθυμίααύξηση λίμπιντο