108 νέα φάρμακα σε αναμονή τιμής από τον ΕΟΦ

Τον “δρόμο της αγοράς”, βλέπουν πλέον 108 φάρμακα συνταγογραφούμενα και μη, που είχαν υποβάλλει αίτημα στον ΕΟΦ για χορήγηση τιμής, από τον Ιούλιο ως το Σεπτέμβριο.

Στα πλαίσια της διαδικασίας τιμολόγησης νέων φαρμακευτικών προϊόντων του τρίτου τριμήνου του έτους, (προϊόντα αναφοράς, γενόσημα, υβριδικά, συνταγογραφούμενα και ΜΗΣΥΦΑ), οι κάτοχοι των αδειών κυκλοφορίας καλούνται να υποβάλλουν έως και την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου τα φύλλα έρευνας και τα στοιχεία των προς τιμολόγηση φαρμακευτικών προϊόντων, λαμβάνοντας υπόψη συναλλαγματική ισοτιμία και δεδομένα τιμών στα 27 Κράτη Μέλη της ΕΕ στις 3.9.2018.

Στη λίστα τιμολόγησης των νέων φαρμακευτικών προϊόντων θα συμπεριληφθούν τα πλήρη αιτήματα που έχουν κατατεθεί από 3.7.2018 έως και 28.9.2018.

Η υποβολή των ανωτέρω στοιχείων θα πρέπει να γίνει σε ηλεκτρονική μορφή, με τη χρήση της διαδικτυακής εφαρμογής στη Διαδικτυακή Πύλη του ΕΟΦ, διαδικασία η οποία εφαρμόζεται κατά την ανατιμολόγηση.

Ο προτεινόμενος κατάλογος των προς τιμολόγηση φαρμάκων περιλαμβάνει ένα φάρμακο με νέα δραστική ουσία, δύο με γνωστή δραστική, 71 γενόσημα, 3 υβριδικά, 9 όμοια βιολογικά, ένα σταθερού συνδυασμού και 21 με πλήρη αίτηση.

Στα φάρμακα αυτά περιλαμβάνονται φάρμακα αντικαρκινικά, αντι – ιικά, για γαστροπροστασία, στατίνες, αντιδιαβητικά σε χάπια και ενέσιμα, βιταμίνες, συνδυασμοί γνωστών φαρμάκων, αντιβιοτικά, μονοκλωνικά αντισώματα για αυτοάνοσα νοσήματα, παυσίπονα, μυοχαλαρωτικά, αντιεπιληπτικά, κατά της άνοιας, για το αναπνευστικό κλπ.

Ο κατάλογος με τα νέα προς τιμολόγηση συνταγογραφούμενα φάρμακα και τα νέα προς τιμολόγηση ΜΗΣΥΦΑ, επισυνάπτεται εδώ.