Ανυποχώρητη η πρόθεση ένταξης του Ερ. Ντυνάν στο ΕΣΥ

Την ανυποχώρητη βούληση της κυβέρνησης να εντάξει το νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν» στο Εθνικό Σύστημα Υγείας επανέλαβε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, στους εργαζόμενους του νοσοκομείου.

Ο αναπληρωτής υπουργός μιλώντας σε συγκέντρωση των εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου στο πλαίσιο της γενικής τους συνέλευσης, δήλωσε πως το νοσοκομείο «παράνομα και αντισυνταγματικά» ονομάστηκε ιδιωτική κλινική και εκχωρήθηκε στην θυγατρική εταιρεία της Τράπεζας Πειραιώς.

Χαρακτηρίζοντας το νοσοκομείο «διαμάντι», είπε ότι στόχος είναι να τεθεί «κάτω από δημόσιο έλεγχο με κρατική χρηματοδότηση, με ενίσχυση από τον ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας περίθαλψης στο λεκανοπέδιο Αττικής. Να ενταχθεί στο πρόγραμμα εφημεριών και να βοηθήσει και να αναβαθμίσει με τα ιδιαίτερα τμήματα και τις ιδιαίτερες δυνατότητες που έχει συνολικά το δημόσιο σύστημα υγείας».

Διαπραγματεύσεις μαζί με το Ίδρυμα Ωνάση

Ο Παύλος Πολάκης, ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το στάδιο που βρίσκεται η διαδικασία της διαπραγμάτευσης του Ιδρύματος Ωνάση σε συνεργασία με την κυβέρνηση, με την Τράπεζα Πειραιώς.

Τόνισε ότι πρόκειται για διαδικασία σε εξέλιξη και είπε ότι η δεύτερη και βελτιωμένη προσφορά που έχει κατατεθεί από το Ίδρυμα Ωνάση «είναι η καλύτερη από όσες έχουν κατατεθεί», σημειώνοντας ότι «αγγίζει τα 88 εκατ. ευρώ, από τα οποία θα δοθούν 10 εκατ. μετρητά από το Ίδρυμα και τα 78 εκατ. θα αναλάβει το Ελληνικό Δημόσιο, για να αποπληρωθούν σε βάθος 15ετίας». Στη συνέχεια, ο αν. Υπουργός Υγείας επισήμανε ότι «δεν υπάρχει πλέον κανένας λόγος, ούτε νομικός ούτε οικονομικός, να μην ολοκληρωθεί σύντομα η διαδικασία».

Υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα λόγο να παρασύρονται από κατευθυνόμενους «ψιθύρους» που θέλουν τον διαγωνισμό να έχει κριθεί άγονος, ενώ τους διαβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, «ακόμα και μέχρι χθες το βράδυ».

Στη συνέχεια κατήγγηλε την αντιπολίτευση και τη διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος, ότι αμφότεροι υπονομεύουν με την απουσία τους την προσπάθεια αυτή και κάλεσε για άλλη μια φορά την ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ «να απαντήσουν επιτέλους δημόσια, αν θέλουν ή δεν θέλουν να ξαναγυρίσει το νοσοκομείο στον δημόσιο τομέα», όπως επίσης και τον κ. Γ. Στουρνάρα «να τοποθετηθεί και να βοηθήσει με την υψηλή του εποπτεία στον τραπεζικό τομέα να προχωρήσει αυτή η επαναφορά ενός μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος στο ΕΣΥ».

Καταλήγοντας ευχαρίστησε το Σωματείο και τους εργαζόμενους του Ε. Ντυνάν για την πρόσκληση στη συνέλευσή τους και για την ανυποχώρητη στάση τους όλο αυτόν τον καιρό. Δήλωσε πως “οι αγώνες τους, μαζί με την αποφασιστική παρέμβαση της Κυβέρνησης και του Υπ. Υγείας, είναι η εγγύηση για την επίτευξη του κοινού στόχου, που μόνο καλά νέα επιφυλάσσει για το δημόσιο σύστημα Υγείας και τους πολίτες της Αττικής”.