Απανωτές ακυρώσεις σε ραντεβού για χημειοθεραπείες στο Αττικό

Ελλείψεις χημειοθεραπευτικών φαρμάκων στο Αττικό νοσοκομείο, οδηγούν σε ακυρώσεις χημειοθεραπειών σε καρκινοπαθείς εξωτερικούς ασθενείς.

Σύμφωνα με καταγγελία εργαζομένων στο νοσοκομείο προς την ΠΟΕΔΗΝ, οι ακυρώσεις ραντεβού γίνονται το τελευταίο δεκαπενθήμερο και είναι συνεχείς.

Η Ομοσπονδία ανέφερε ότι οι ελλείψεις πιστώσεων στα νοσοκομεία, στερούν τις προμήθειες χημειοθεραπευτικών φαρμάκων, με αποτέλεσμα οι καρκινοπαθείς να ψάχνουν από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο τα χημειοθεραπευτικά φάρμακα, αλλά και γιατρό Ογκολόγο, καθυστερώντας έτσι και χάνοντας πολύτιμες ημέρες για τη ζωή τους.

Η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγηλε τη Διοίκηση του ΑΤΤΙΚΟΥ ότι δικαιολογείται προς τους καρκινοπαθείς που διαμαρτύρονται, πως τελείωσε το έτος και υπήρξε πρόβλημα διαχείρισης των αποθεμάτων και δυσκολία έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης.

Η διοίκηση του νοσοκομείου

Από την πλευρά του ο διοικητής του νοσοκομείου Κων. Δραγώνας, δήλωσε πως οι χημειοθεραπείες των ασθενών εκτελούνται κανονικά, καθώς το νοσοκομείο προμηθεύεται τα απαραίτητα φάρμακα, κάνοντας χρήση του 40% του προϋπολογισμού του 2018. Σημείωσε πως προφανώς δεν τίθεται θέμα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κ. Πολάκη.

Πρόσθετες ελλείψεις
Η ΠΟΕΔΗΝ στη σχετική της ανακοίνωση, κατήγγηλε ότι “η Οδύσσεια των ασθενών με καρκίνο δεν έχει προηγούμενο. 13.000 κατ’ έτος αποκλείονται από ακτινοθεραπείες λόγω έλλειψης ακτινοθεραπευτικών Μηχανημάτων. Δεν υπάρχει δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης λόγω έλλειψης μηχανημάτων PET CT” και σημείωσε πως λόγω ελλειμματικών προϋπολογισμών, δεν υπάρχουν χημειοθεραπευτικά φάρμακα στα Νοσοκομεία.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Πρωθυπουργό της Βρετανίας η οποία, επισκεπτόμενη Νοσοκομείο της Μ. Βρετανίας ζήτησε συγγνώμη από το λαό της για τη κατάσταση των Δημόσιων Νοσοκομείων. Σε μια χώρα όπου τα ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά του Συστήματος Δημόσιας Υγείας είναι απείρως καλύτερα από της δικής μας. Οι Δημόσιες Δαπάνες Υγείας στη Μ. Βρετανία είναι 8,5% του ΑΕΠ της (και μάλιστα σε ένα πολύ μεγαλύτερο ΑΕΠ), ενώ οι δικές μας μόνο 5%.