Απλήρωτοι οι επικουρικοί στα νοσοκομεία Βέροιας – Νάουσας

Πρωτοφανή δήλωση … σιωπής ζήτησε ο διοικητής του νοσοκομείου Βέροιας από τους επικουρικούς εργαζομένους του νοσοκομείου οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι, ελλείψει ρευστότητας του νοσοκομείου.

Σύμφωνα με καταγγελίες της ΠΟΕΔΗΝ, ο διοικητής, παρότι δεν ενήργησε ανάλογα ώστε να υπάρχουν πιστώσεις στο νοσοκομείο για την πληρωμή του επικουρικού προσωπικού και την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών, “τώρα εκβιάζει το προσωπικό ότι θα πρέπει να μείνουν σιωπηλοί για πολλούς μήνες που δεν θα τους καταβάλλεται ο μισθός επειδή το Νοσοκομείο δεν έχει χρήματα. Κάλεσε τους 15 επικουρικούς υπαλλήλους, τους μοίρασε υπεύθυνη δήλωση, στην οποία αναγράφεται ότι το Νοσοκομείο δεν έχει πιστώσεις για να καταβάλει τον μισθό τους και έως ότου χρηματοδοτηθεί το Νοσοκομείο από το Υπουργείο δεν θα εγείρουν καμία απαίτηση για την καταβολή του μισθού τους κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου.

Επίσης τους εκβίασε ότι εάν δεν την υπογράψουν θα απολυθούν άμεσα”.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι “ο Διοικητής των δύο Νοσοκομείων του Νομού Ημαθίας, Βέροιας και Νάουσας έδρασε για άλλη μια φορά”. Είχε προηγηθεί η … διάκρισή του για “προεκλογικές ρουσφετολογικές μετακινήσεις – καθαιρέσεις – τοποθετήσεις Προϊσταμένων στο Νοσοκομείο της Νάουσας για τις οποίες αντέδρασε και η Αναπληρώτρια Διοικήτρια του Νοσοκομείου Νάουσας”.

Σημειώνει ακόμη ότι η έκδοση του πίνακα διοριστέων του επικουρικού προσωπικού του Νόμου 4551/2018 Άρθρο 16 οι οποίοι εργάζονται στο Νοσοκομείο 5 χρόνια, μπορεί να χρειαστεί μεγάλο χρονικό διάστημα. Και με την υπογραφή της συγκεκριμένης παράνομης δήλωσης, οι εργαζόμενοι αποδέχονται να δουλεύουν για πολλούς μήνες χωρίς να πληρώνονται.

Η ΠΟΕΔΗΝ ζήτησε την παρέμβαση του υπουργού για τον πρωτοφανή εκβιασμό του Διοικητή του Νοσοκομείου Βέροιας και την αντιμετώπιση της απρόσκοπτης καταβολής της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

καθυστέρηση πληρωμήςνοσοκομείο ΒέροιαςΠΟΕΔΗΝδιοικητήςεπικουρικοί