Δεκτή η παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ Σωτήρη Μπερσίμη

Δεκτή έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης την παραίτηση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ καθηγητή Σωτήρη Μπερσίμη, την οποία είχε υποβάλει από το καλοκαίρι.

Η παραίτηση ήρθε λόγω των τεταμένων σχέσεων τόσο με στελέχη του υπουργείου Υγείας, όσο και με την ΗΔΙΚΑ σχετικά με τα θέματα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Παρά τις εντάσεις όμως, ο Σωτήρης Μπερσίμης, παρέμεινε προσηλωμένος στο στόχο του για πλήρη αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό του ΕΟΠΥΥ, περιορίζοντας τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού από 1,8 δισ. ευρώ σε 262 εκ. ευρώ, εκκαθαρίζοντας τις απαιτήσεις από τους παρόχους, εισάγοντας την πλήρη ηλεκτρονική οργάνωση του φορέα και υποστηρίζοντας το εγχείρημα αυτό με έναν καινούριο server.

Το έργο του αναγνωρίστηκε με δύο πανευρωπαϊκές διακρίσεις, η πρώτη τον έχρισε “Καλύτερο Manager για το 2018” από το European Network for Business and Industry Statistics και η δεύτερη ήταν η εκλογή του στη θέση του προέδρου του European Healthcare Fraud & Corruption Network.

Ειδικά σε ότι αφορά την πρώτη διάκριση, σημειώνουμε ότι το βραβείο για πρώτη φορά απονέμεται σε Έλληνα και επίσης για πρώτη φορά σε manager δημόσιου οργανισμού.

Μέχρι τον ορισμό νέου προέδρου, χρέη προέδρου θα τελεί καταστατικά επί τρίμηνο, ο αντιπρόεδρος Τάκης Γεωργακόπουλος, ο οποίος πιθανόν να αναλάβει στη συνέχεια και την προεδρία του Οργανισμού, καθώς όπως δήλωσε ο ίδιος, δεν αναμένεται να κατέβει υποψήφιος στις ερχόμενες εκλογές.