Δεν εμπλέκονται νοσηλευτές στην υπόθεση των ογκολογικών φαρμάκων

Την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων στην υπόθεση των ογκολογικών φαρμάκων ζητά από την ελληνική Δικαιοσύνη η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, η οποία επισημαίνει πως από τα μέχρι τώρα αποτελέσματα της έρευνας, δεν υπάρχει εμπλοκή νοσηλευτών, όπως λανθασμένα έχει γραφεί στον τύπο, ώστε να κινηθεί η πειθαρχική διαδικασία εκ μέρους της ΕΝΕ.

Η ΕΝΕ επισημαίνει πως η συγκεκριμένη υπόθεση καθιστά εκ νέου επίκαιρο το πάγιο και διαχρονικώς προβαλλόμενο αίτημα της Ένωσης για την ανάγκη ίδρυσης και λειτουργίας κεντρικών μονάδων ανασύστασης κυτταροστατικών φαρμάκων σε κάθε νοσοκομείο. Η ύπαρξη αντίστοιχων μονάδων, σε συνδυασμό με την εγκατάσταση μηχανογραφικών συστημάτων και την καθιέρωση περιοδικών εσωτερικών ελέγχων, είναι σε θέση να περιορίσουν την σπατάλη, να εξοικονομήσουν σημαντικούς πόρους, να διασφαλίσουν συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για το απασχολούμενο προσωπικό και τους ασθενείς και, φυσικά, να αποτρέψουν παρόμοιες παραβατικές συμπεριφορές.

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος Δημ. Σκουτέλης και ο γραμματέας Αρ. Δάγλας σημειώνουν: “Η ΕΝΕ φωνάζει εδώ και χρόνια, το Υπουργείο ακούει”;