Δρομοκαΐτειο: Οροθετική τοξικομανής δάγκωσε νοσηλευτή

Οροθετική ασθενής, τοξικομανής, έντονα διεγερτική, με αίματα στο στόμα, δάγκωσε Νοσηλευτή ο οποίος τώρα κινδυνεύει να προσβληθεί από τον ιό HIV.
Τις άκρως επικίνδυνες συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα ψυχιατρικά νοσοκομεία καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ, παραθέτοντας έγγραφο του Σωματείου Εργαζομένων στο Δρομοκαΐτειο.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή με αποκλεισμό τη Βασιλίσσης Σοφίας αύριο Τρίτη 12/6/18, στις 9.00π.μ,.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει ότι πλέον είναι καθημερινό το φαινόμενο βίαιων επιθέσεων ασθενών κατά του προσωπικού, καθώς επίσης και σε άλλους ασθενείς. Λόγω κατάρρευσης του κράτους πρόνοιας στα Ψυχιατρικά Νοσοκομεία πολλαπλασιάζονται οι ασθενείς με έντονη διεγερτική και παραβατική συμπεριφορά, χρήστες τοξικών ουσιών οι οποίοι λόγω της ψυχικής κατάστασης προβαίνουν σε πράξεις βίας.

Οι εργαζόμενοι του Δρομοκαϊτείου έχουν καταγγείλει επανειλημμένα την υποστελέχωση και εντατικοποίηση της εργασίας στο Ψ.Ν.Α.
Η τεράστια αύξηση στη ζήτηση υπηρεσιών υγείας έχει οδηγήσει το ελάχιστο προσωπικό που συνεχίζει να υπηρετεί στο Νοσοκομείο στα όρια της ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.

Πέραν όμως του καθημερινού εξαντλητικού εργασιακού Γολγοθά, το προσωπικό καλείται να αντιμετωπίσει και την βία, λεκτική και σωματική, από τους νοσηλευόμενους.

Ένα εκρηκτικό μείγμα νοσηλευομένων που αποτελείται από έντονα διεγερτικούς, παραβατικούς ασθενείς, χρήστες τοξικών ουσιών και προβαίνουν λόγω της ψυχικής τους κατάστασης σε πράξεις βίας καθημερινώς έναντι των εργαζομένων.

Τελευταίο θύμα νοσηλευτής ο οποίος δέχτηκε επίθεση από οροθετική νοσηλευόμενη η οποία τον δάγκωσε, με συνέπεια ο τελευταίος να διατρέχει τεράστιο κίνδυνο με τον ιό HIV, γι΄ αυτό και ακολουθεί ήδη την προβλεπόμενη προληπτική αγωγή.

Οι εργαζόμενοι καλούν την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας αντί να προγραμματίζει κλείσιμο- συρρίκνωση του Ψ.Ν.Α «Δρομοκαϊτειο, να δώσει λύσεις στα προβλήματα που χρονίζουν και αντί να σκέφτεται να αντικαταστήσει το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας να επιστρέψει στους εργαζόμενους αυτά που έχασαν μισθολογικά τα τελευταία χρόνια.
• Διεκδικούμε ασφάλεια στην εργασία για τους εργαζόμενους
• Ποιοτική νοσηλεία στους νοσηλευόμανους
• Δωρεάν και δημόσια παροχή υπηρεσιών υγείας για όλους στους πολίτες
• Κάλυψη των απαραίτητων αναγκών με μόνιμο προσωπικό.