Δύο επιτυχημένες επεμβάσεις αγγειοχειρουργικής και νευροχειρουργικής στο νοσοκομείο Χίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στο Νοσοκομείο Χίου Ενδαγγειακή Αποκατάσταση Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής (ΕVAR) και Χειρουργική Αντιμετώπιση Υποσκληρίδιου Αιματώματος Εγκεφάλου.

Η πρώτη επέμβαση διενεργήθηκε από τους τομείς Αγγειοχειρουργικής και Ακτινολογίας (επεμβατικού Ακτινολόγου), και η δεύτερη από το Νευροχειρουργικό τομέα του νοσοκομείου.

Ο Αγγειοχειρουργός του Νοσοκομείου ανέλαβε υπηρεσία στις 20 Δεκεμβρίου 2016, ενώ στις 3 Οκτωβρίου 2017 ανέλαβε υπηρεσία ο Επεμβατικός Ακτινολόγος και με τον τρόπο αυτό εξασφαλίσθηκε η ομάδα για την πραγματοποίηση της πρώτης επέμβασης.

Το Νοσοκομείο στις 25 Οκτωβρίου 2017 απέκτησε Νευροχειρουργό, μια προστιθέμενη αξία στην παροχή άμεσης αντιμετώπισης επειγόντων και απειλητικών για τη ζωή νευροχειρουργικών παθήσεων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, η Διεύθυνση Ιατρικής Υπηρεσίας και η Νοσηλευτική Υπηρεσία συνεργάστηκαν για την επίτευξη αυτού του επιτυχούς αποτελέσματος. Εξαιρετική υπήρξε η αρωγή του Ιατρικού, Νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που πλαισίωσαν την αγγειοχειρουργική και την νευροχειρουργική ομάδα με υπευθυνότητα και άκοπη εργασία.

Η διοίκηση του νοσοκομείου εξέφρασε την χαρά της για την “επιτυχημένη πρωτιά στην ιστορία του Ιδρύματος” η οποία “καταγράφεται στα ενεργητικά επιτεύγματα του επαρχιακού, αλλά δυναμικού Νοσοκομείου μας”.