ΕΙΝΑΠ: Δεν είναι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε υπεράσπιση νοσοκομειακών γιατρών που ασκούσαν καθήκοντα ελεγκτών ΕΟΠΥΥ στα νοσοκομεία να προχωρεί η ΕΙΝΑΠ, ενώ καλεί τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να ανακαλέσει τις διώξεις, καθώς ανέκαθεν, το ελεγκτικό έργο ήταν ευθύνη των γιατρών του ΙΚΑ.

Καταγγέλλοντας ότι εδώ και πέντε χρόνια η ευθύνη αυτή μεταφέρθηκε στους γιατρούς ΕΣΥ, παράλληλα με τον καθημερινό όγκο εργασίας τους, ζήτησε να αναλάβει ο ΕΟΠΥΥ –που έχει και την ευθύνη- να λειτουργεί τους ελέγχους με δικούς του μηχανισμούς και τις ανάλογες προσλήψεις.

Επισημαίνοντας πως η υπομονή των γιατρών ΕΣΥ έχει εξαντληθεί, κάλεσε τους νοσοκομειακούς γιατρούς να μη δεχθούν, σε κανένα νοσοκομείο να συμμετάσχουν σε αυτές τις διαδικασίες.

Υπογράμμισε ακόμη ότι:

  • Οι γιατροί ΕΣΥ δεν έχουν καμία αρμοδιότητα να είναι ελεγκτές του ΕΟΠΥΥ. Δε μπορεί να είναι ελεγχόμενοι ως δημόσιοι υπάλληλοι και ταυτόχρονα ελεγκτές.
  • Όταν τελικά μας επιβάρυναν με αυτό το επιπλέον καθήκον, μας διαβεβαίωσαν ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Τώρα, μετά από τόσα χρόνια, είμαστε και κατηγορούμενοι.
  • Ο ΕΟΠΥΥ οφείλει με δικούς του μηχανισμούς να ασκήσει τους ελέγχους που επιθυμεί ή επιβάλλονται. Οι γιατροί ΕΣΥ πρέπει να απαλλαχθούν από αυτό το φορτίο –και να το επιφορτιστούν αυτοί στους οποίους ανήκει-, ώστε να επικεντρωθούν στο έργο τους, το οποίο γίνεται καθημερινά βαρύτερο από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία.